Search by category:
Egyéb kategória

ZAP: Nem szól semmilyen komoly érv a további országos tesztelés mellett

ZAP: Nem szól semmilyen komoly érv a további országos tesztelés mellett
Hegedűs Norbert
2020. 11. 09., h – 19:11

2020. november 9., hétfő – 19:32
országos tesztelés
Friss ikon
Off

Törzs

Indoklásképpen elmondta, a mai napig nem összegezték és nem hozták nyilvánosságra a négy északi járásban végzett próbatesztelés és a két országos szűrés részletes adatait, hatását, és nem vetették össze ezek költségeit valóshozadékukkal. A rendelőintézetek működtetői szerint az antigéntesztes szűrésnek a járványgócokban van a legnagyobb értelme, továbbá a kórházakban, a szociális otthonokban és a nagy cégekben.

„A járóbeteg-ellátás szempontjából pedig a mobil mintavételi pontok a leghasznosabbak, melyek segítségével egy-egy kialakuló járványgócban gyorsan kiszűrhetők a fertőzöttek és megállapítható a regionális átfertőződöttség mértéke” – tette hozzá.

A szövetség szerint nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy jelenleg milyen sok egészségügyi dolgozó fertőzött, a többiek pedig kimerültek, és nincs, aki helyettesíthetné őket. Óriási hazardírozás lenne ismét országos tesztelésen bevetni az egészségügyi dolgozókat, amíg nincs pontosan igazolva, hogy mekkora a hozadéka az ilyen általános szűrésnek – állítja Dolinková. „Ezzel szemben a célirányos PCR-tesztelések számának növelését tartjuk a leghasznosabbnak” – tette hozzá.

Bevezető

A Járóbeteg-ellátást Működtetők Szövetsége (ZAP) szerint nem létezik semmilyen komoly érv az országos tesztelés folytatására mondta a TASR-nek Zuzana Dolinková, a szövetség elnöke.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment