Search by category:
Egyéb kategória

Kičura további hét hónapig őrizetben marad

Kičura további hét hónapig őrizetben marad
Macsicza Mark
2020. 11. 10., k – 15:26

2020. november 10., kedd – 15:41
Kajetán Kičura
Friss ikon
Off

Törzs

A Legfelsőbb Bíróság elutasította Kajetán Kičura panaszát, amelyet a bazini Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) november 3-i határozata ellen nyújtottak be, amely elutasította a gyanúsított szabadon bocsátás iránti kérelmét, és 2021. június 21-ig meghosszabbította a fogva tartás idejét

– mondta Važanová.

Elutasította a Speciális Büntetőbíróság a Különleges Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyészének panaszát is, amelyet a Speciális Büntetőbíróság előkészítő eljárásának bírói határozata ellen nyújtott be, amely nem terjesztette ki a gyanúsított vizsgálati fogságban tartásának okait.

Legutóbb július közepén utasította el Kičura panaszát a Legfelsőbb Bíróság. A gyanúsított ellen kenőpénz elfogadása és pénzmosás ügyében indult büntetőeljárás. A Speciális Büntetőbíróság április 23-án döntött vizsgálati fogságba helyezéséről.

Kičura az Állami Tartalékalap elnöke volt. Március végén az új kormány az egészségügyi felszerelések beszerzése kapcsán felmerült gyanú miatt visszahívta. A gyanúsított visszautasítja a tevékenységével, valamint a fia által megvásárolt két pozsonyi, belvárosi lakással kapcsolatos gyanút.

A Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) márciusban indított büntetőeljárást az ügyben.

Bevezető

További hét hónapig őrizetben marad Kajetán Kičura, az Állami Tartalékalap (SŠHR) volt vezetője – döntött keddi zárt ülésén a Legfelsőbb Bíróság (NS). A TASR-t Alexandra Važanová, a legfelsőbb bíróság szóvivője tájékoztatta.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment