Search by category:
Egyéb kategória

Az egyetemfoglalók magukkal viszik a blokádot

Az egyetemfoglalók magukkal viszik a blokádot
Juhász Katalin
2020. 11. 10., k – 16:06

2020. november 10., kedd – 17:14
dd
Friss ikon
Off

Törzs

Az online oktatásra való átállás, a kollégiumok bezárása és a gyülekezés betiltása lényegében ellehetetlenítette a blokádot, ezért a hallgatók kiköltöznek a 70 napja elfoglalt épületekből. Ez azonban nem jelent visszavonulást. 
A november 6-i fenntartói intézkedést, miszerint az egyetemen az oktatás felfüggesztésre kerül, a hallgatói önkormányzat szerint a felsőoktatási törvényt megsértve hozták meg. Ezért bírósághoz fordultak az ügyben. A fenntartói intézkedést a bíráság döntéséig nem lehet végrehajtani. 
„A bíróság döntésének megalapozottsága érdekében az egyetemen zajló oktatási tevékenység elismeréséért az Oktatási Hivatalhoz fordultunk. A bizonyító erejű dokumentációt az általunk el nem ismert vezetés akadályozó magatartása ellenére benyújtottuk” – tájékoztatták a hallgatók a sajtót tegnap délután, hozzátéve, hogy a blokád alá vont épületekben az elmúlt két hónapban minden tanórát megtartottak. 
A járványügyi rendelkezésekre reagálva elmondták, hogy azok betartását nemcsak állampolgári, de kollektív felelősségüknek is tartják. Az SZFE holnaptól digitális oktatásra áll át, az épületeket elhagyják. „Mivel követeléseik továbbra sem teljesültek, a minisztériummal pedig minden igyekezetünk ellenére sem kezdődtek meg az érdemi tárgyalások, a blokádot nem feladjuk, hanem magunkkal visszük” – közölték a diákok.

Bevezető
Budapest |

Orbán Viktor kormányfő hétfői bejelentése a felsőoktatással kapcsolatos járványügyi intézkedésekről a blokád alá vont Színház és Filmművészeti Egyetemen is új helyzetet teremtett. 

Település / hely
Budapest

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Juhász Katalin

Read More

Post Comment