Search by category:
Egyéb kategória

Három helyen tesztelnek az érsekújvári kórházban

Három helyen tesztelnek az érsekújvári kórházban
Száz Ildikó
2020. 11. 11., sze – 07:37

2020. november 11., szerda – 09:00
Érsekújvár
Friss ikon
Off

Törzs

A kórház főbejáratánál és az egészségügyi központ parkolójában is végeztek antigén-tesztelést a rendelőintézetbe érkezők számára. Csak a friss negatív tesztet felmutatók léphettek be a kórház épületébe, amiről sokan helyben értesültek.

Érsekújvár, kórház

A kórház udvarában felállított vörös sátornál többen is azon méltatlankodtak, hogy a két hete elvégzett teszt eredménye nem volt elegendő ahhoz, hogy beengedjék őket a kórházba. A biztonsági őr mindenkinek türelmesen elmagyarázta, hogy mi a teendő, és hogy a reggeli órákban két helyen is elvégzik az antigén-tesztelést. Amelyik sor rövidebb, abba szíveskedjenek beállni a betegek. Egy idős házaspár a kilenc kilométerre lévő Szímőről érkezett. A vérvizsgálatra berendelt onkológiai beteg elpanaszolta, már rég bent kellene lennie, mert félnyolcra kapott időpontot. A kórház parkolójában ekkor mintegy tizenöten sorakoztak a tesztelőpontnál. Megkérdeztük a katonát, hogy az idős beteget nem tudnák-e előbbre engedni. Ő a tesztelést végző orvoshoz irányított bennünket. A doktornő készséges volt, de arra kérte a beteget, ne aggódjon, nagyon gyorsan zajlik a tesztelés és hamarosan sorra kerül. Az itt állók is igyekeznek a kezelőorvosukhoz.

Érsekújvár, kórház

Az eredményükre várók átirányították a házaspárt a kórház főbejáratánál lévő tesztelőponthoz mondván, ott jóval kevesebben vannak. A szímői család elmondta, érkezéskor már jártak itt, de nagy volt a tömeg. Reggeli öt fokban közben bepárásodnak a szemüvegek az arcvédő maszktól, és némi problémát jelent az is, hogy nem tudnak szót érteni a bejáratnál lévő katonával. Amikor magyarul érdeklődnek, a katona azonnal rávágja, hogy nem érti, mit beszélnek. Kiderül, hogy a kórház főbejáratnál lévők zöme már csak az eredményére vár. Végül a tesztelést végző egészségügyi dolgozók sietnek a segítségükre, és a férfi hamarosan bejut a kórházba. A felesége még hosszasan latolgatja, maradjon-e idekint, vagy teszteltesse magát, hogy bekísérhesse a férjét. Érsekújvárban a vizsgálatra érkezőket naponta 6-tól 10 óráig, az Érsekújvári járásból ideutazó többi lakost 10-től 14.30 óráig ingyen tesztelik. A PCR-tesztelés 8-tól 12 óráig zajlik, regisztrációhoz kötött és a Temető utca felőli kapun jutnak be az érkezők. Látogatásunkkor csak négyen sorakoztak ezen a tesztelési ponton. Valamivel kilenc óra előtt ismét ellátogattunk a tesztelési pontokhoz, antigén-tesztelésre mintegy 15-18 ember várakozott a parkolóban és a főbejáratnál mintegy 10 személy.

A járási székhelyen a tűzoltóság Komáromi úton lévő központjában naponta 12-től 20 óráig végeznek ingyenes antigén-tesztelést. Igor Jankovský, az Érsekújvári Járási Hivatal válságkezelő osztályának a vezetője erről a tesztelési lehetőségről tájékoztatta a térségbeli községek önkormányzatait. Egyelőre hétköznapokon működik a tesztelőpont, még nem tudják, lesz e hétvégi ügyelet.

Bevezető
Érsekújvár |

Gördülékenyen zajlott kedden a tesztelés az Érsekújvári Oktató Kórház és Rendelőintézet területén, bár néhány idősebb magyar beteg csak nehezen igazodott el a helyzeten. Kora reggeli látogatásunk során két tesztelési ponton antigén-tesztelést, egy helyen PCR-tesztelést végeztek a kórház egészségügyi dolgozói.

Címkék

Település / hely
Érsekújvár

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment