Search by category:
Egyéb kategória

Tíz éve mutatják be a régió kortárs alkotóit

Tíz éve mutatják be a régió kortárs alkotóit
Száz Ildikó
2020. 11. 11., sze – 07:30

2020. november 11., szerda – 11:44
Érsekújvár
Friss ikon
Off

Törzs

Thor Tamás, az ArtKorzó házigazdája már a koronavírus-helyzet kezdetén, tavasszal azzal az ötlettel állt elő, hogy tetszetős, átfogó katalógust állít össze a kényszerű elszigeteltség idején a jubileumra. Bemutatva azokat a profi és amatőr képzőművészeket, fotósokat, akiknek az alkotásait az elmúlt tíz évben önálló, vagy csoportos kiállításokon csodálhatott meg a közönség. „Az ArtKorzo abban az évben alakult, amikor a KultúrKorzó. Kezdetben Juhász R. József az akkori elnök vezetésével, szervezésével működött. Később Szalma Zsolt, majd Valkó Béla voltak a házigazdái. 2013-tól vettem át tőlük az ezzel járó feladatokat. Janka Mačicová barátnőm segítségével sikerült megszerkeszteni az emlékkiadványt, amelybe időrendi sorrendben bekerült minden nálunk bemutatkozó alkotó” – mondta Thor Tamás. A kiállítások kapcsán Kis Péter, a KultúrKorzó alelnöke elmondta, kezdetben a főtéri kultúrházban a Samba cukrászdában rendeztek időszaki kiállításokat, később a kultúrház előcsarnokába költöztek át a tárlatok, ahol állványokon mutatták be az alkotásokat. Kellő megvilágítás került a csarnokba, és az érdeklődők akkor is megtekinthették a kiállítás anyagát, amikor más rendezvény nem volt a kultúrházban. A cukrászda és a kultúrház személyzete készséggel együttműködik velük. A jubileumi katalógus kiadásához hozzájárult a Kult Minor, illetve az ArtKorzó által bemutatott szerzők, fotósok, grafikusok is. Hetvenöt felejthetetlen kiállításra emlékezik a szerző, melyek során mintegy száz alkotót mutathattak be egyéni, vagy csoportos kiállításon. „Volna egy kérésünk az alkotókhoz. A KultúrKorzó irodájában megtalálható példányba szeretnénk, ha minden alkotó aláírása bekerülne. Kérjük, ha idejük engedi, ha erre van lehetőségük, látogassanak el hozzánk egy kávéra, személyes baráti beszélgetésre” – ajánlotta Kis Péter.

Thor Tamástól megtudtuk továbbá, hogy a novemberi kiállításon bemutatták az első két évben náluk szereplő művészeket, decemberben a 2014-2015-ben megvalósult kiállítások szerzőit mutatják be, és januárban egy záró tárlattal fejeznék be a jubileumi bemutatkozásokat a főtéri kultúrház csarnokában.

Bevezető
Érsekújvár |

Ünnepelni a szükségállapot idején is sokféleképpen lehet, példaértékűen teszi ezt a civil szervezeteket tömörítő érsekújvári Kultúrkorzó Polgári Társulás, amely kiállítással, rövid műsorral emlékezik az ArtKorzó elmúlt egy évtizedére.

Címkék

Település / hely
Érsekújvár

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment