Search by category:
Egyéb kategória

Ismét egymásnak ugrott Sulík és Matovič

Ismét egymásnak ugrott Sulík és Matovič
Hegedűs Norbert
2020. 11. 11., sze – 17:44

2020. november 11., szerda – 17:44
Richard Sulík
Friss ikon
Off

Törzs

A miniszterelnök Sulík szemére vetette, hogy a jelenlegi nehéz időszakban szabadságra megy, és hogy a válságstáb ülésein sem jelenik meg. „Öt helyettest küldött maga helyett, akik a 90 napos veszélyhelyzetet és a közösségi tesztelést is megszavazták, mind az öten. Ő meg most a saját párttársait kritizálja a Facebookon keresztül, miközben a szabadságát tölti” – jegyezte meg Matovič.

A kormányfő felszólította Sulíkot, tegyen javaslatot, hogyan lehetne a napi új fertőzöttek számát 500 alá szorítani, és egyszersmind a szolgáltató egységeket is újranyitni. „Nyilvános ígéretet teszek, hogy ha Richard Sulík vasárnapig előáll egy olyan megoldással, amely garantálja, hogy Szlovákiában a hétnapos átlagot tekintve nem fogjuk meghaladni a napi 500 pozitív RT-PCR teszteredményt produkáló fertőzöttet, és egyben garantálja azt is, hogy december 1-jével megnyílhat az összes étterem, színház, mozi, templom, sportklub és edzőterem, abban a pillanatban átadom neki a szlovákiai koronaválság teljes menedzselését” – fogalmazott a kormányfő.

Bevezető

Igor Matovič (OĽANO) kormányfő visszautasítja Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter bírálatát. Sulík szerdán kijelentette: a kormány nem teljesítette az ígéretét, és ahelyett, hogy az országos tesztelés után lazított volna az óvintézkedéseken, meghosszabbította a válsághelyzetet. Sulíknak nem tetszik az a javaslat sem, hogy az iskolák, az egyházak, a sportklubok, a szállodák biztosítsák a tömeges tesztelést. Matovič a válaszában rámutatott, hogy a válságstáb mind az öt SaS-es tagja a veszélyhelyzet meghosszabbítása és az ún. közösségi tesztelés mellett tette le a voksát.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment