Search by category:
Egyéb kategória

Hamarosan csökkenni kezd a fertőzések száma

Hamarosan csökkenni kezd a fertőzések száma
Demecs Péter
2020. 11. 12., cs – 17:13

2020. november 13., péntek – 12:00
Marek Krajčí
Friss ikon
Off

Törzs

„Az, hogy tegnap 50 új halottal bővültek a statisztikák, nem meglepő, ezzel számoltunk. Tudatosítani kell viszont, hogy ez a szomorú adat nem a jelenlegi, hanem a néhány héttel ezelőtti adatokat tükrözi” – mondta tegnap Krajčí. A következő hetekben viszont radikálisan csökkenni fog a fertőzöttek és a kórházban kezelt személyek száma, ugyanis jelenleg már nagyon kedvező a járványhelyzet az országban. Azon túl, hogy sikerült a reprodukciós számot ismét egy alá szorítani, néhány héten belül a miniszter szerint a mozgó medián is eléri az 500-at, ez alatt az érték alatt ismét elkezdik enyhíteni a szigorú járványellenes intézkedéseket. Az aktuális érték 2058. A miniszter szerint a legtöbb fertőzöttel rendelkező járásokban november 21–22-én megtartják az országos tesztelés következő fordulóját, az érintett települések pontos listáját nem tették közzé. Azon városokról és falvakról lesz szó, ahol a fertőzöttek száma az utóbbi tesztelés során elérte az 1 százalékot. Az országos tesztelés pozitív hatását már a jövő hét második felében látni kellene. 
A héten kiderült az is, hogy az ország már 2,44 millió adag Covid-19-ellenes oltásra kötött szerződést. Krajčí megjegyezte, hogy a Pfizer konszernhez köthető oltás esetében sikeresen, 90 százalékos hatékonysággal zárult a klinikai tesztelés. Hozzátette: amint elérhető lesz az oltás az Európai Unióban, Szlovákiába is kerülni fog belőle egy korábban lefektetett elosztási mechanizmus alapján. A tárcavezető állítása szerint Szlovákia ezen kívül hat különböző gyártóval már több mint 17 millió oltásra kötött szerződést – ennek a része a legeredményesebbnek tűnő, Pfizer konszernhez köthető 2,44 millió előrendelt vakcina.

Bevezető
Pozsony |

Valószínűsíthető, hogy Szlovákiában már tetőzött a koronvírus-járvány második hulláma. Marek Krajčí egészségügyi miniszter ma közli a részletes adatokat, ám szerinte a következő hetekben csökkenni fog az új fertőzöttek, a kórházi ellátásra szorulók és a halálesetek száma is.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Demecs Péter

Read More

Post Comment