Search by category:
Egyéb kategória

Hosszabbításban harcolták ki az Eb-szereplést Hamšíkék

Hosszabbításban harcolták ki az Eb-szereplést Hamšíkék
Orosky Tamás
2020. 11. 12., cs – 22:48

2020. november 12., csütörtök – 23:23
Kucka
Friss ikon
Off

Törzs

Šrefan Tarkovič megbízott szövetségi kapitány vezetésével a szlovákok játéka főként az első 60-70 percben volt jobb, mint amit Pavel Hapal irányításával nyújtottak a Nemzetek Ligájában. Egy félpályán történt északír labdavesztés után Juraj Kucka csapott le a labdára a 17. percben, rutinosan vezette végig a kapuig, és magabiztosan lőtt a jobb alsó sarokba — 0:1.

Az északírek a második félidő elején tudtak nyomást gyakorolni Marek Rodák kapujára, majd egészen a hajráig csak meddő mezönyfölényben voltak. A 87. percben azonban az addig hibátlan teljesítményel a válogatottba visszatérő Tomáš Hubočan nem tudta megállítani az északírek akcióját, a lapos beadást pedig a felszabadítani igyekvő Milan Škriniar saját kapujába pörgette — 1:1.

A hosszabbításban úgy tűnt, a holtfáradt csapatok  csak a tizenegyespárbajra várnak, de a 110. percben Michal Ďuriš egyéni akció után szépen lőtt a rövid alsóba — 1:2.

A hátralevő időben az északír beadásokból nem születtek veszélyes helyzetek, így a szlovákok kiharcolták az Eb-szereplést.

 

Bevezető
Belfast |

A szlovák labdarúgó-válogatott hosszabbítás után 2:1-re győzőtt Észak-Írországban a labdarúgó-Eb-pótselejtezők döntőjében, így 2016 után ismét kivívta a jogot a kontinenstornán való szereplésre.

Település / hely
Belfast

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Orosky Tamás

Read More

Post Comment