Search by category:
Egyéb kategória

Megteltek a komáromi kórház Covid-ágyai

Megteltek a komáromi kórház Covid-ágyai
Ibos Emese
2020. 11. 12., cs – 09:54

2020. november 12., csütörtök – 10:55
Komárom
Friss ikon
Off

Törzs

A koronavírus a napokban végigsöpört a Keszegfalván működő Oázis szociális otthonban. A gócpontra november 7-én derült fény részben PCR-, többségében pedig antigéntesztek segítségével. Összesen több mint 80 pozitív esetről számolt be lapunknak a Komáromi Regionális Közegészségügyi Hivatal. A fertőzöttek túlnyomó többsége a legutóbbi hírek szerint tünetmentes. 

Az esettel kapcsolatban olyan híresztelések is felmerültek, melyek szerint az ellátásra szoruló betegeket helyhiányra hivatkozva nem tudta fogadni a komáromi kórház, ezt azonban Martina Pavlíková, az AGEL-hálózat szóvivője cáfolta. Az Új Szó megkeresésére közölte, a kórház 33 Covid-betegekre reprofilizált ágyából az adott időszakban három volt szabad, így fogadni tudták a keszegfalvai szociális otthon három kliensét is. „A kórház minden lépést megtesz annak érdekében, hogy képes legyen minél több beteget fogadni, viszont csak annyi pácienst tudunk felvenni, amennyit reálisan el tudunk látni. A jelenlegi helyzetben nemcsak az elkülönített Covid-ágyak száma, de a személyzet helyzete is korlátozott. Hasonló a helyzet a környező kórházakban isˮ – közölte Pavlíková.

Múlt héten, november 6-án a kórház hivatalos közleményében többek között az állt, az intézmény – széles körű átszervezésekkel – mobilizálta az összes erejét és eszközét, ugyanakkor egyúttal gondoskodik az egészségügyi ellátás folytonosságáról is. 

Bevezető
Komárom |

Három pácienst vett át a keszegfalvai szociális otthonból a komáromi kórház, amellyel kimerítette a kapacitását.

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment