Search by category:
Egyéb kategória

Fico: Elutasítjuk az erőszakot, de a fegyveres testületek bevetését is

Fico: Elutasítjuk az erőszakot, de a fegyveres testületek bevetését is
Mészáros Richárd
2020. 11. 16., h – 18:05

2020. november 16., hétfő – 18:14
Robert Fico
Friss ikon
Off

Törzs

„Nevetnünk kell, amikor a belügyminiszter nyilatkozatait olvassuk, hogyan akarnak fellépni a közjogi méltóságok ellen, hogy fogják bírságolni őket. Ez a kormány bizonyítványa, amit saját magáról állított ki november 17. előtt, fenyegeti az embereket, hogy ne merjék békésen kinyilvánítani a véleményüket. Mi folyik ebben az országban?” – mondta Fico.

Hozzátette, nem érti, miért akarják „hideg vízzel öntözni, bírságokkal és karhatalmi intézkedésekkel meggyalázni” a Szabadságért és demokráciáért folytatott harc napját.

Fico a parlament melletti Dubček-szoborhoz hívta megemlékezésre kedd délután 15 órára a Smer parlamenti képviselőit. „1989 novembere szimbolikus alakjának tekintjük őt, lerójuk tiszteletünket az emléke előtt. Utána nem fogunk akadályozni senkit abban, hogy egyénileg csatlakozzon a Pozsonyban meghirdetett tüntetésekhez” – mondta a Smer elnöke.

Úgy véli ez a november 17. úgy íródik be a történelembe, amikor a kormány a rendőrség és a katonaság bevetésével fenyegette az embereket.

„Sokáig fogunk emlékezni rá, jómagam is kíváncsi vagyok, mi fog történni kedden, és milyen következményei lesznek” – tette hozzá Fico.

Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter arra kérte az állampolgárokat, fontolják meg, részt vesznek-e a keddre meghirdetett tüntetéseken. Hozzátette: azok az ellenzéki politikusok, akik ma tüntetni hívják az embereket, megszentségtelenítik november 17. üzenetét. Nem azért vezettük be a gyülekezési tilalmat és a veszélyhelyzetet, hogy senki ne fejthesse ki a véleményét” – mondta Mikulec. Hozzátette, a kormány mindent megtesz, hogy lassítsa a járvány terjedését és védje a lakosság egészségét.

Roman Mikulec

Mikulec: A törvények és szabályok mindenkire vonatkoznak

Pozsony |

Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter felszólította az embereket, jól gondolják meg, részt vesznek-e bármilyen november 17-i rendezvényen. A tárcavezető úgy véli, a keddre meghirdetett tüntetés szervezői nem véleményt nyilvánítani, hanem garázdálkodni szeretnének.

Bevezető
Pozsony |

Elutasítjuk az erőszakot, de a fegyveres testületek bevetését is az emberek ellen – jelentette ki hétfőn Robert Fico, a Smer elnöke a keddre tervezett pozsonyi tüntetésekkel kapcsolatban.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment