Search by category:
Egyéb kategória

Őszi nagytakarítás szigorításokkal

Őszi nagytakarítás szigorításokkal
Száz Ildikó
2020. 11. 16., h – 19:06

2020. november 17., kedd – 14:30
Érsekújvár
Friss ikon
Off

Törzs

A Brantner Nové Zámky Kft. arról tájékoztatta honlapján a lakosokat, hogy a rendkívüli helyzet miatt csak november 16-tól lesznek kint a szemétgyűjtő konténerek a családi házak közelében, és kizárólag érsekújvári lakosok hordhatják ide a szemetet. A zöldhulladékot külön gyűjtik. Korábban az érsekújváriak a családi házak elé gyűjtötték össze a feleslegessé vált kacatokat és a biohulladékot, onnan szállította el a cég. Akadt, aki a lakóházak melletti szemeteskukákhoz halmozta fel a szemetét. A városi hivatal önkormányzati honlapján arra figyelmeztetik a lakosokat, hogy tilos a felhalmozott hulladékot közterületeken hagyni, vagy a szeméttárolók mellé rakni. Ennek ellenére a Vág menti lakótelepen, több helyen is láttunk ilyen lerakatokat a kukák közelében. Hétfőn az Erdő és a Cseresznyés utcánál, valamint a Vár és a Virág utcánál helyezték ki a konténereket. A hét derekán továbbiak kerülnek ki a Berek parkerdő közelében lévő családi házaknál. A Gúg, a Galamb, a Pázsit, a Mező utcában, valamint az Agyagos utcánál jövő héten gyűjthetik a lakosok a hulladékot, és tölthetik fel a kihelyezett konténereket. A kórháznál lévő Szlovák utcában és a Megyeri utcában a hónap végére, illetve december elejére halasztják az őszi nagytakarítást. A Tatárik Emil strandfürdőhöz közeli családi házaknál december 12-én, 13-án és 14-én kezdik a hulladék begyűjtését. A nagyobb méretű szemetet az egykori széntelepnél lévő gyűjtőudvarban, az elektronikus berendezéseket, üveg- és papírhulladékot a Bethlen Gábor utcai gyűjtőudvarban, a régi kazánháznál adhatják le az érsekújváriak. Hétfői látogatásunkkor, amikor 14 óra tájban leemelték a konténereket a közterület-fenntartó cég teherautójáról, már néhány lakos személygépkocsival várakozott a teniszpályák közelében. Régi játékok, kiskonyhák, horpadt műanyag kádak vándoroltak elsőként a konténerbe, de volt, aki több zsáknyi háztartási hulladékot hozott. Az idős lakosok a közeli utcákban is megkezdték a zöldhulladék összegyűjtését. A konténerek kihelyezésénél jelen vannak az Érsekújvári Városi Rendőrség dolgozói. Az érkező lakosoktól elkérhetik a személyazonossági igazolványukat, mert kizárólag érsekújvári lakhelyűek tölthetik fel a konténereket. Korábban előfordult, hogy a költözéskor feleslegessé vált régi bútoroktól, vagy ház átalakításkor keletkezett építkezési törmeléktől a közeli községekben élők, vagy a vállalkozók az őszi nagytakarítás során próbáltak ilyen módon megszabadulni.

Őszi nagytakarítás kezdete

A magánszemélyek és a vállalkozók is rendelhetnek gyűjtőkonténert az ingatlanjuk elé az érsekújvári cégtől, ám elszállítással együtt mintegy 150-300 eurót kell fizetniük a szolgáltatásért.

Bevezető
Érsekújvár |

Eredetileg október 5-től 20-ig lett volna őszi nagytakarítás a járási székhelyen, ám a koronavírus-helyzet miatt csak ezen a héten kezdték meg az óriáskonténerek kihelyezését a kertvárosrészben.

Település / hely
Érsekújvár

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment