Search by category:
Egyéb kategória

Az év meglepetéscsapata vár a DAC-ra

Az év meglepetéscsapata vár a DAC-ra
Orosky Tamás
2020. 11. 20., p – 18:23

2020. november 21., szombat – 12:00
DAC
Friss ikon
Off

Törzs

Andrija Balic, Eric Davis és César Blackman kigyógyultak a koronavírusból, így mindhárman Bernd Storck vezetőedző rendelkezésére állhatnak a nyitraiak elleni mérkőzésen. A visszatéréshez egyre közelebb álló Vida Máté, valamint Sydney Friede azonban továbbra sem bevethető. 

A két csapat egyszer már összecsapott ebben a szezonban, a 3. fordulóban a MOL Arénában a DAC remek teljesítményt nyújtva 6:0-ra kiütötte Geri Gergely csapatát. A sikerből Davis 2 góllal, Friede, Divkovic, Kalmár és Bednár pedig 1-1 találattal vette ki a részét. A két csapat közelmúltbeli egymás elleni mérlege is egyértelműen a dunaszerdahelyiek sikere mellett szól: az utóbbi 5 párharc mindegyikét a sárga-kékek nyerték. A DAC tavaly és tavalyelőtt is vesztes állásból fordított a Zobor alatt, először 0:2-ről 3:2-re, majd 0:1-ről 2:1-re. 

Az összesített egymás elleni mérleg pont a mai találkozón billenhet a DAC javára, eddig 6 döntetlen mellett mindkét csapat 19 győzelmet számlál. 

Érdekesség, hogy a holnapi meccsen két olyan gárda csap össze, amely az idény során eddig a legtöbb gólt érte el szabadrúgásból. A DAC 6 találattal vezeti ezt a sorrendet, a Nitra kettővel a második. A mezőny 12 csapata az idény eddigi során összesen 12 alkalommal talált be szabadrúgásból.

A Nitrát a szezon előtt sok szakértő a kiesőzónába várta, Geri Gergely vezetőedző védencei azonban idáig erőn felül teljesítenek. A 13. fordulót követően a 6. helyen állnak, és úgy tűnik, harcban lesznek a felsőházba jutásért. A 7 góllal álló Michal Faško a gárda gólfelelőse, Dávid Šípoš pedig nemcsak a klubcsapata, hanem az U21-es válogatott kapujában is folyamatosan megbízható teljesítményt nyújt.

A nyitraiak odahaza eddig csak a Slovantól és a zsolnaiaktól kaptak ki, ám mindkét említett csapatot képesek voltak idegenben legyőzni, amihez még a Nagyszombatból elhozott három pontot is hozzátették. A Slovan elleni sikerük a szezon egyik legnagyobb szenzációjának számít, amikor is november elsején eddigi egyetlen szlovákiai csapatként képesek voltak tétmérkőzésen bevenni az új Nemzeti Futballstadiont.

Eric Ramírez, a DAC támadója tegnap ünnepelte 22. születésnapját. A venezuelai légiós a klubhonlapnak felidézte, amikor még szenicei színekben négy gólt lőtt egy kupameccsen a Nyitrának: „Holnap egy góllal is elégedett lennék, de a csapatsiker az elsődleges. Bízom benne, hogy a válogatottszünet után egy új győzelmi sorozatot indítunk. A három pont lenne a legszebb születésnapi ajándék.”

A mérkőzést a Huste.joj.sk oldal és az Orange Sport élőben közvetíti. Utóbbin a hagyományos szlovák nyelvű kommentár mellett alternatív hangsávon magyarul is megtekinthető lesz a mérkőzés Nagy Viktor kommentálásával. A mérkőzés ingyenes megtekintéséhez való hozzáférést az Orange Sport oldalán lehet igényelni, az ezzel kapcsolatos tennivalók pedig a DAC hivatalos oldalán találhatók meg egy videóban. (fcdac.sk, lz)

Bevezető
Dunaszerdahely |

Szombaton 17.00-kor Nyitrán lép pályára a DAC a Fortuna Liga 14. fordulójának mérkőzésén.

Település / hely
Dunaszerdahely

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

Read More

Post Comment