Search by category:
Egyéb kategória

Olaszországban is tömeges tesztelésbe kezdtek

Olaszországban is tömeges tesztelésbe kezdtek
Mészáros Richárd
2020. 11. 20., p – 11:29

2020. november 20., péntek – 11:45
koronavírus Olaszország
Friss ikon
Off

Törzs

A nagyjából félmillió lakosú tartományban három napon keresztül áll rendelkezésre 200 tesztállomás. Az akció célja, hogy kiszűrjék azokat a tünetmentes vírushordozókat, akik nem is sejtik, hogy fertőzöttek lehetnek.

A tesztelés önkéntes. Arno Kompatscher kormányzó abban bízik, hogy vasárnapig a lakosság kétharmadán – nagyjából 350 ezer emberen – el tudják végezni az antigéntesztet. Akinek a gyorsteszt pozitív eredményt hoz, köteles tíz napot karanténban tölteni.

Alto Adige múlt hétfő óta tartozik a legmagasabb veszélyfokozatú olaszországi régiók közé. A hatóságok november 14. és 28. között teljesen leállították a tantermi oktatást, mert azt tapasztalták, hogy a teszteken kiszűrt fertőzöttek között egyre több volt a tünetmentes iskolás.

A tömeges tesztelés szakértők szerint akkor lehet sikeres, ha elég sokan részt vesznek benne. Egy jól szervezett, magas részvételi arányú tesztelés akár olyan hatékony is lehet, mint egy több hétig tartó teljes zárlat – mondta Stephan Ortner, a bolzanói Eurac kutatóközpont igazgatója. Hetven százalék feletti részvételi arány már sikert hozhat – tette hozzá.

Bevezető

Az észak-olaszországi Alto Adige tartományban, vagyis Dél-Tirolban tömeges koronavírus-tesztelést kezdtek pénteken, hogy ezzel lassítsák a kórokozó terjedését.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment