Search by category:
Egyéb kategória

A PS szavazásra és Korčok támogatására buzdít

A PS szavazásra és Korčok támogatására buzdít

Kulcsár Péter

2024. 04. 03., sze – 15:46

Az ellenzéki PS felszólította az embereket, hogy az államfőválasztás második fordulójában is menjenek el szavazni. Emellett ismételten támogatásáról biztosította Ivan Korčokot. Michal Šimečka, a PS elnöke úgy véli, szoros eredmény várható, ezért minden egyes szavazat számít. A külföldön élőket arra biztatta, utazzanak haza a választás napjára, és azok is menjenek szavazni, akik az első fordulóban ezt elmulasztották.

„Ivan Korčok független államfő lesz, világos értékrenddel, amelyeket hivatásos diplomáciai karrierje során is képviselt, és rengeteg tapasztalata mellett azt is megmutatta, kiváló képességei vannak, amelyeket a nemzetközi politikában érvényesíteni tud. Emellett mindig hű marad a saját álláspontjához és nézeteihez” – mondta Šimečka szerdai sajtótájékoztatóján.

Szerinte Peter Pellegrini többször meghazudtolta korábbi kijelentéseit, úgy a bel-, mint a külpolitikában. „Ő lenne a vélemény nélküli elnök, világos elképzelések nélkül, akinek sokkal fontosabb Robert Fico kormányának kiszolgálása, mint az, hogy az embereket szolgálja” – tette hozzá a PS elnöke. Szerinte Szlovákiának független, pártok feletti államfőre van szüksége, aki képes együttműködni a kormánnyal, de amikor szükséges, nevén nevezi a dolgokat és rámutat az ország problémáira.

A választási kampány szerdán éjfélkor véget ér. „Nagyon fontos, hogy a következő két napban figyeljünk a nemtelen támadásokra, az övön aluli ütésekre, az álhírekre is kisvideókra, a kampánycsendsértésekre, mint ahogy mindezt már a tavalyi parlamenti választás előtt láthattuk” – hangsúlyozta Šimečka.

A második fordulóba Pellegrini és Ivan Korčok jutott, a szavazás szombaton, április 6-án lesz.

Read More

Post Comment