Search by category:
Egyéb kategória

Ferenc pápa átérzi a koronavírus-fertőzöttek halálfélelmét

Ferenc pápa átérzi a koronavírus-fertőzöttek halálfélelmét
Mészáros Richárd
2020. 11. 23., h – 12:50

2020. november 23., hétfő – 13:00
Ferenc pápa k
Friss ikon
Off

Törzs

Az olasz sajtóban hétfőn jelentek meg részletek az „Álmodjunk: Út egy jobb jövő felé” című könyvből, amelyet decemberben adnak majd ki. A könyvben a katolikus egyházfő személyes részleteket árul el arról az időszakról, amikor egy betegség miatt élet és halál között lebegett.

„Tapasztalatból tudom, milyen érzés az, amikor a koronavírus-fertőzéstől szenvedő betegek lélegeztetőgépre kötve küzdenek az életükért” – mondta a pápa.

Az egyházfő 21 éves korában Buenos Airesben egy tévesen influenzának diagnosztizált betegséggel került kórházba, ahol másfél liter vizet távolítottak el a tüdejéből, és egy ideig élet és halál között lebegett. Hónapokkal később el kellett távolítani jobb tüdejének felső lebenyét. A most 83 éves Ferenc pápa a fiatalkori betegség miatt ma is nehezen kap levegőt például lépcsőzés után.

„Ez az élmény megváltoztatott annak idején. Hónapokig nem tudtam, életben maradok-e, még az orvosok se tudták” – mesélte. Elmondása szerint az őt ápoló egyik apáca segített neki felépülni azzal, hogy titokban megkétszerezte az orvosok által felírt gyógyszerek dózisát.

Bevezető

Ferenc pápa arról beszél hamarosan megjelenő életrajzi könyvében, hogy saját élményei miatt át tudja érezni az intenzív osztályra kerülő koronavírus-fertőzöttek halálfélelmét.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment