Search by category:
Egyéb kategória

Gröhling november 30-án megnyitná az iskolákat

(Fotó: Facebook, SaS)

Már jövő hétfőn ott lehetnének az iskolában a nagyobb gyerekek is – állítja az SaS, a párt ma délelőtt ismertette Egészségügyi szemafor elnevezésű járványügyi tervét, délután a központi válságstáb ülésén terjeszti elő.

Branislav Gröhling oktatási miniszter szerint fontos, hogy a diákok közvetlen kapcsolatban legyenek a tanáraikkal és egymással, és a családoknak is fontos, hogy a nagyobb tanulók is iskolába járjanak.
Az elképzelés szerint az iskolaigazgatók kérvényezhetnék a tesztelést, mobil antigéntesztelő csoportok végeznék el a mintavételt az iskolákban, a diákokat és a tanárokat önkéntes alapon tesztelnék. A minisztérium pénzt is biztosítana erre.

„A többi kormánypártnak is színt kell vallania, fontos-e számunkra az oktatás, és valóban prioritást élvez-e ez a terület” – mondta Gröhling.

Az SaS szerint ugyanakkor azt kell elérni, hogy a lakosság körében minél kisebb legyen a mozgás, ezért felfüggesztené a diákok és a nyugdíjasok számára az úgynevezett ingyenes vonatozást. A másik fontos dolog a fertőzöttek kontaktusainak felkutatása.

A párt elnöke, Richard Sulík arról is beszélt, nem támogatják az újabb országos antigéntesztelést, amely két hét múlva hétvégén lenne. Szerintük csak a fertőzöttebb régiókat kellene tesztelni. (l)

The post Gröhling november 30-án megnyitná az iskolákat first appeared on Magyar Iskola.

Post Comment