Search by category:
Egyéb kategória

Fico: Nincs olyan főügyészjelölt, akit a Smer támogatni akarna

Fico: Nincs olyan főügyészjelölt, akit a Smer támogatni akarna
Hegedűs Norbert
2020. 11. 25., sze – 07:29

2020. november 25., szerda – 10:17
Robert Fico
Friss ikon
Off

Törzs

Fico meggyőződése, hogy bárkit is választanak majd ki a pályázók közül, politikai nyomásnak lesz kitéve. Úgy véli, nem az új főügyész személyének kérdése jelenleg a legfontosabb ügy. „Inkább azon gondolkodunk, hová fog fajulni az ügyészség és a rendőrség jelenlegi kriminalizálása és politikai célokra való felhasználása” – jelentette ki Fico, aki szerint mostanság „ártatlan embereket” is letartóztatnak.

A volt kormányfő kétségbe vonta, hogy szétesik a koalíció a főügyészválasztással kapcsolatos nézeteltérések miatt. „Az a játék, amelyet Matovič és Sulík játszanak egymással, bennünket egyáltalán nem érdekel, kérdem én, mégis hová mennének?” – fogalmazott.

A főügyészjelölt megválasztása az éppen zajló parlamenti ülésen esedékes. A javasolt program szerint szerdán (november 25.) kellene erről szavazni, de elképzelhető, hogy el fogják halasztani a szavazást. A főügyészt az államfő nevezi ki.

Bevezető

A Smer pártnak egyik főügyész-jelölt sem nyerte el a tetszését. Ezt a keddi sajtótájékoztatóján jelentette ki Robert Fico, a Smer elnöke. „A pillanatnyi álláspontunk az, hogy elmegyünk a szavazásra, de nincs olyan jelöltünk, akit támogatni akarnánk” – fogalmazott a pártelnök.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment