Search by category:
Egyéb kategória

Karácsonyi lemezzel támogathatjuk a színházat és a kultúrházat

Karácsonyi lemezzel támogathatjuk a színházat és a kultúrházat
Ibos Emese
2020. 11. 25., sze – 22:16

2020. november 27., péntek – 14:00
Komárom
Friss ikon
Off

Törzs

Az elmúlt héten több napon át zajlott a lemezfelvétel a komáromi Tiszti pavilon dísztermében. Az alkotói névsor sokak által ismert művészek-ből állt össze: Dráfi Mátyás, Gál Tamás, Kiss Szilvia, Mokos Attila, Rák Viktória, Emmer Péter, Derzsi György, Fambauer Péter, Zsapka Attila, Vadkerti Imre, Bertók István, Lakatos Róbert, Hanusz Zoltán, Csiba Júlia, Siposs Dávid, Iván András és Kuczmann Ágnes mellett még a Beliczay vonósnégyes tette hozzá a magáét a projekthez.

Sokszínű lemez készül tehát, amelyen szavalatok épp úgy helyet kapnak, mint világ- vagy klasszikus zenei művek. „Szeretnénk ebből hagyományt teremteni. Ha nem is minden évben, de legalább kétévente ilyen módon kedveskednénk az embereknek, hogy egyfajta áttekintést kapjanak. Ráadásul most nem tudtunk megszólítani minden felvidéki magyar művésztˮ– mondta a projekt zenei rendezője, Lakatos Róbert. A brácsaművészt és az Egressy Béni Városi Művelődési Központ (VMK) igazgatóját kollégája, Varga Emese dramaturg segíti, ő végzi a szakmai koordinációt.

Komárom

Lakatos hozzátette, 9 hónapja alig van bevételük, rendkívül nehéz helyzetben van a helyi kultúra. A kezdeményezés eredetileg kétoldalú volt. Keszegh Margit ügyvéd és Kollár Zoltán vállalkozó a helyi cégtulajdonosok körében indított gyűjtést a VMK és a Jókai Színház megsegítésére. Keszegh Béla, Komárom polgármestere pedig tőlük függetlenül azt javasolta, hogy helyi művészek segítségével állítsanak össze egy karácsonyi lemezt. Ezt a két kezdeményezést egyesítette végül Lakatos Róbert, majd megszólítottak több művészt, akik örömmel vállalták a részvételt. A későbbi tervek között szerepel, hogy a következő években például kelet-szlovákiai alkotókat is bevonnak hasonló hanganyag elkészítésébe. 

A CD kiadásához továbbra is várják az önkéntes pénzadományokat. Az érdeklődők Keszegh Margitot, Kollár Zoltánt kérdezhetik a részletekről vagy az VMK gazdasági igazgatóját, Katona Gábort is kereshetik a 0917/749692-es telefonszámon. 

A CD anyagának bemutatója december 10-én lesz, s ekkora tervezik a hanghordozó megjelentetését is. A lemezeladásból származó bevételt egyenlő arányban fogják elosztani a VMK és a Jókai Színház között.

Bevezető
Komárom |

Zajlik az Ünnepváró című lemez előkészítése, amelyen szlovákiai magyar színészek és zenészek a karácsonyhoz kapcsolódó zeneműveket, dalokat és szövegeket adnak elő. A kiadvány elkészítésére továbbra is várják magánszemélyek pénzadományait. 

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment