Search by category:
Egyéb kategória

Krajčí: A konzílium nem javasolja az átfogó tesztelést, ezt komolyan kell venni

Krajčí: A konzílium nem javasolja az átfogó tesztelést, ezt komolyan kell venni
Hegedűs Norbert
2020. 11. 25., sze – 10:18

2020. november 25., szerda – 10:30
Marek Krajčí
Friss ikon
Off

Törzs

„Éjjel kaptam meg az állásfoglalást, át kell tanulmányoznunk” – mondta Krajčí. A szakemberek értékelik az országos tesztelés eredményét, vagyis azt, hogy sikerült lassítani a fertőzés terjedését, ugyanakkor figyelmeztetetnek, hogy az újabb forduló olyan formában, ahogy Igor Matovič (OĽANO) kormányfő szorgalmazza, feleslegesen lefárasztaná a már amúgy is fáradt egészségügyi dolgozókat, ezért más módszert kell keresni, például a mobil mintavételi helyek kihasználását.

Krajčí hangsúlyozta: nem akarja minden áron erőltetni az átfogó tesztelést, ugyanakkor meg kell találni a módját a fertőzöttek kiszűrésének. „Olyan megoldást kell találni, amely az ország javára válik, amelynek köszönhetően mérséklődik az esetszám növekedése és fokozatosan lazíthatunk az óvintézkedéseken” – mondta.

A kontaktkutatással kapcsolatban a miniszter megjegyezte, hogy arra felhasználható lenne a tárca által létesített call center is. „A tiszti főorvos ezt elutasította, azt állítja, hogy a regionális hivatalok győzik a kontaktkutatást. Igaz, hogy segít nekik 240 katona is” – jegyezte meg a tárcavezető.

Bevezető

Marek Krajčí (OĽANO) egészségügy-miniszter szerint figyelembe kell venni az epidemiológusokból és infektológusokból álló szakmai konzílium álláspontját. A konzílium nem javasolja az újabb országos tesztelést. Ezt a szerdai kormányülés előtt jelentette ki a miniszter.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment