Search by category:
Egyéb kategória

Elkezdődött a komáromi könyvtár felújítása

Elkezdődött a komáromi könyvtár felújítása
Vataščin Péter
2020. 11. 25., sze – 10:27

2020. november 25., szerda – 14:30
Komárom
Friss ikon
Off

Törzs

A nagyjából 40 éves épület a maga idejében korszerű épületnek számított, azonban a mára már igencsak nyomot hagyott rajta az idő vasfoga. Nyitra megye jóvoltából 2017-18-ban zajlott le az első, 186 ezer euróba kerülő felújítási szakasz, melynek során kicserélték a nyílászárókat, leszigetelték a tetőt, valamint megerősítették az épület statitkáját – számolt be az épületről Miroslav Prekop, a megye Vagyoni és Befektetési Szakosztályának referense.

November 24-ével átadták az épületet a közbeszerzésen nyertes vállaltnak, amelynek 18 hónapja van a munkálatok befejezésére. Ez az időtartam azonban szükség esetén, például kedvezőtlen időjárás miatt meghosszabítható. A mintegy 730 ezer euróba kerülő felújítás a szigetelést és a belső tér teljeskörű felújítására vonatkozik.

A 19 alkalmazottal működő SZJK-nak teljesen át kellett szerveznie a működését, ugyanis az Eötvös utcai épületet értelemszerűen ki kellett ürítenie.

Komárom
Leírás

A könyvtár, a megye és a munkával megbízott cég képviselői egyeztetnek a kiürített könyvtárban

Remélhetőleg másfél éven belül végződnek a munkálatok. Pillanatnyilag öt helyen működik a könyvtár. Két gyermekrészlegünk van az iskolákban. A magyar gyerekeké az Eötvös, a szlovákoké pedig a Rozmaring utcai alapiskolában. Ezeken kívül béreljük a Matica slovenská épületét, ahol a tanulószoba és a felnőtt részleg működik. A Nádor utcai épületünk, a Ghyczy-palota ugyanott maradt és ugyanúgy működik, mint eddig. Azt a felnőttek látogathatják, a gyerekek még nem a járványügyi helyzet miatt“ – számolt be az ideiglenes szervezeti működésről a könyvtár igazgatója, Fabó Mária.

Bevezető
Komárom |

A mai nappal a Szinnyei József Könyvtár (SZJK) átadta az Eötvös utcai épületét a kivitelezőnek. Az épület felújításának második fázisa mintegy 730 ezer euróba fog kerülni, az összeget Nyitra megye biztosítja.

Címkék

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment