Search by category:
Egyéb kategória

Pellegrini állítja, soha nem kért semmit Jankovskától Kočner érdekében

Pellegrini állítja, soha nem kért semmit Jankovskától Kočner érdekében
Mészáros Richárd
2020. 11. 26., cs – 14:53

2020. november 26., csütörtök – 15:30
Peter Pellegrini
Friss ikon
Off

Törzs

„Nem tudok róla, hogy bármilyen formában beszéltem volna vele erről” – mondta Pellegrini csütörtökön az újságíróknak. Hozzátette: ha igaz, hogy Monika Jankovská befolyásolni akarta a bíróság döntését, akkor bűncselekményt követett el. Bevallása szerint nyugodtan alszik, mert soha nem buzdította a volt államtitkárt arra, hogy bármi olyat tegyen, ami Marián Kočner érdekeit szolgálta volna.

A volt kormányfő elmondta: hivatalos munkaértekezleteken bizonyára többször is találkoztak Jankovskával, de nem emlékszik minden egyes párbeszédük tartalmára.

Pellegrini bevallása szerint miniszterelnökként mindent meg akart tenni azért, hogy a törvényt mindenkire egyformán alkalmazzák. Hozzátette: a Smer székházában soha nem találkozott Norbert Bödörrel sem. Megjegyezte, hogy tekintettel a pártvezetéshez fűződő viszonyára nem volt jelen minden egyes megbeszélésen, és ezt utólag pozitívan értékeli.

Monika Jankovská volt igazságügyi államtitkár szerdán beismerő vallomást tett a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozói előtt. A terhelt részletesen vallott azokról a bűncselekményekről, amelyek elkövetésével vádolják őt. Aprólékos információkat közölt az egyes vádpontokhoz köthető személyekről, köztük Marián Kočnerről is. A Vihar fedőnevű rendőrségi akció után őrizetbe vett Jankovská ellen korrupciós bűncselekmények ügyében folyik eljárás.

Bevezető
Pozsony |

Peter Pellegrini (független) volt kormányfő csütörtökön kijelentette: nem emlékszik olyan, Monika Jankovská volt igazságügyi államtitkárral folytatott párbeszédre, amelynek a témája Marián Kočner vállalkozó, illetve a televíziós váltók ügye lett volna.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment