Search by category:
Egyéb kategória

Raši: Ha Jankovská beismerő vallomást tett, vállalnia kell a felelősséget

Raši: Ha Jankovská beismerő vallomást tett, vállalnia kell a felelősséget
Mészáros Richárd
2020. 11. 26., cs – 14:10

2020. november 26., csütörtök – 14:14
Richard Raši
Friss ikon
Off

Törzs

Hozzátette: Jankovská jelölése a posztra valószínűleg nem volt jó döntés. Erik Tomáš (független) úgy véli, Robert Fico (Smer) volt kormányfő a hivatalából adódóan minden bizonnyal folytatott hivatalos tárgyalásokat Monika Jakovskával, de soha nem volt tanúja olyan párbeszédnek, amelynek Marián Kočner lett volna a témája, és Norbert Bödörrel sem találkozott soha, sem a kormányhivatalban, sem a Smer székházában.

Raši megjegyezte, hogy a Jankovskát is érintő Vihar fedőnevű akció részleteit még Peter Pellegrini kormányzása idején dolgozták ki. A volt államtitkár letartóztatása is erre az időszakra esik. „Ezek a tények kizárnak mindenféle kétséget” – tette hozzá. Úgy véli, Jankovská ügye egy magas rangú tisztviselő kudarcáról szól. Arra a kérdésre, vajon a Smernek érdekében állhatott-e, hogy például a televíziós váltók ügyében Kočner javára döntsön a bíróság, azt válaszolta, hogy soha nem vett részt ilyesféle tárgyaláson. Raši szerint ez a Hlas-SD párthoz kötődő többi képviselőre is igaz.  

Tomáš hozzátette: egyelőre nincs hiteles információ arról, hogy Jankovská mi mindent mondott a kihallgatása során. A nyilvánosságtól azt kérte, hogy ne vegye egy kalap alá az összes politikust.

Jankovská volt igazságügyi államtitkár szerdán (november 25.) beismerő vallomást tett a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozói előtt. A terhelt részletesen vallott azokról a bűncselekményekről, amelyek elkövetésével vádolják őt. Aprólékos információkat közölt az egyes vádpontokhoz köthető személyekről, köztük Kočnerről is. A Vihar fedőnevű rendőrségi akció után őrizetbe vett Jankovská ellen korrupciós bűncselekmények ügyében folyik eljárás.

Bevezető
Pozsony |

Ha Monika Jankovská beismerő vallomást tett, és igaz az, ami a vallomásából nyilvánosságra került, vállalnia kell a felelősséget, jelentette ki egy csütörtöki sajtótájékoztatón Richard Raši független parlamenti képviselő és a Hlas-SD tagja.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment