Search by category:
Egyéb kategória

A brazil elnök nem oltatja be magát a koronavírus ellen

A brazil elnök nem oltatja be magát a koronavírus ellen
Hegedűs Norbert
2020. 11. 27., p – 13:50

2020. november 27., péntek – 14:12
Jair Bolsonaro
Friss ikon
Off

Törzs

A közösségi médiában csütörtökön közzétett videójában az elnök aláhúzta: jogában áll elutasítani a vakcinát. Hozzátette: a brazil parlament sem fogja kötelezővé tenni az oltást.

Bolsonarót sok bírálat érte, mert alábecsülte a járvány jelentőségét, és ellenezte a gazdasági tevékenység korlátozását.

A 65 éves brazil elnök júliusban átesett a koronavírus-fertőzésen. Az elmúlt hónapokban a brazil kormány több mint fele megfertőződött a SARS-CoV-2-vel.

Az Egyesült Államok és India után a 212 millió lakosú Brazíliában a legmagasabb a fertőzöttek száma a világon (6 204 220 fő). A dél-amerikai ország 171 460 halottal a második helyen áll a halálozási rangsorban.

A brazíliai egészségügyi minisztérium 100 millió adag oltóanyagot rendelt az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyártótól, és az amerikai Pfizerrel is egyeztetéseket folytat. A kínai Sinovac CoronaVac nevű oltóanyagának klinikai tesztelése is folytatódik a dél-amerikai országban, annak ellenére, hogy életét vesztette egy a tesztelésben részt vevő önkéntes. Az esetet követően a hatóságok néhány napra felfüggesztették a tesztelést. A készítmény gyártásában érintett Butantan Intézet nevű brazíliai orvosbiológiai központ szerint az önkéntes halálának semmi köze sem volt az oltóanyaghoz.

Bevezető

Jair Bolsonaro brazil elnök azt mondta, hogy nem fogja beoltatni magát a koronavírus ellen, de a kormány azonnal a lakosság rendelkezésére fogja bocsátani az oltóanyagot.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment