Search by category:
Egyéb kategória

A képviselők hamarabb fejezték be a pénteki ülést

A képviselők hamarabb fejezték be a pénteki ülést
Hegedűs Norbert
2020. 11. 27., p – 13:17

2020. november 27., péntek – 13:17
parlament illusztráció
Friss ikon
Off

Törzs

A 18. parlamenti ülés negyedik napján a képviselők elfogadták többek között a költségvetési tartalék kezelésének új szabályait, és azt a javaslatot is jóváhagyták, mely szerint külön adókulcs fog vonatkozni a benzinre és külön adókulcs a gázolajra.

A parlament szintén pénteken szavazott a Főügyészség (GP) és a Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) múlt évi tevékenységéről szóló éves jelentésről. A Főügyészség tevékenységéről szóló jelentést a képviselők nem hagyták jóvá, az ÚŠP jelentését pedig elutasították. Ez utóbbit Alexander Bíró, a speciális ügyész helyettese mutatta be a parlament előtt.

Bíró szerint Dušan K. speciális ügyész letartóztatása és az ellene indított büntetőeljárás nemcsak az ÚŠP számára tragédia, hanem minden ügyésznek és az ügyészségnek mint olyannak is. Mint elmondta, Dušan K. letartóztatása után a rendőrség az ő irodáját is átkutatta. Továbbá arról tájékoztatott, hogy az ügyészség vezetőségével együtt átnézték az ott talált iratokat. Hozzátette: az ügyészség tevékenységéről szóló jelentést ő maga dolgozta ki az egyes osztályok és részlegek igazgatóinak a segítségével. Dušan K. eddigi speciális ügyész a jelentést csupán jóváhagyta.

Bevezető
Pozsony |

A megszokottnál korábban fejeződött be a pénteki parlamenti ülés, amely általában délután kettőig szokott tartani. A képviselők kedden (december 1.) ülnek be ismét a parlament padjaiba, amikor a gazdasági és az igazságügyi tárca által beterjesztett módosításokkal fognak foglalkozni. Ezenkívül a főügyészválasztásra is kedden kerül sor.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment