Search by category:
Egyéb kategória

Több Regionális Közegészségügyi Hivatal is tesztelőpontot hoz létre

Több Regionális Közegészségügyi Hivatal is tesztelőpontot hoz létre
Hegedűs Norbert
2020. 11. 27., p – 16:32

2020. november 27., péntek – 17:30
országos tesztelés
Friss ikon
Off

Törzs

Ján Mikas országos tisztifőorvos azt állítja, hogy a már meglévő mintavételi pontok hálózatának országos bővítése nagyon fontos. „Alapvető fontosságú az egyén egészségének a védelme, ezért fontos lesz, hogy az antigéntesztelés lehetőségét minél többen kihasználják. A járványügyi helyzet nálunk és a környező országokban továbbra is súlyos. Az antigéntesztek segítségével azonosítani tudjuk a legfertőzőbb egyéneket, a teszt eredményét pedig az emberek gyorsan megtudják” – mondta.

Az ÚVZ SR folytatja azoknak a személyeknek az alapos felkutatását, akik pozitív teszteredményt produkáló személlyel kerültek kapcsolatba. Hozzátette: azoknak, akiknek a teszteredménye pozitív lett, illetve akik szoros kapcsolatban vannak egy ilyen személlyel, karanténba kell vonulniuk. Ezenkívül be kell tartani a körzeti orvos és a helyi Regionális Egészségügyi Hivatal utasításait.

Bevezető

Több Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ) is felkínálta az antigéntesztekkel való ingyenes tesztelés lehetőségét a COVID-19 betegség kiszűrése céljából. Jelenleg 24 mintavételi pont működik, de már dolgoznak az újabbak létrehozásán. A TASR-t pénteken tájékoztatta Daša Račková, a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) szóvivője. Emlékeztetett: Szlovákiában összesen 36 RÚVZ van.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment