Search by category:
Egyéb kategória

Végső búcsút vett Pólos Árpádtól a kassai Thália

Végső búcsút vett Pólos Árpádtól a kassai Thália
Németi Róbert
2020. 11. 27., p – 16:40

2020. november 27., péntek – 17:08
Pólos Árpád temetésére november 28-án szombaton kerítenek sort a feledi (Jesenské) temetőben, 13 órai kezdetttel
Friss ikon
Off

Törzs

Mivel Czajlik József a koronavírus miatt jelenleg házi karanténban van, egy előre rögzített hanganyag segíségével mondott végső köszönetet és búcsúzott el a társulat szeretet színészétől. A mindennapi létezés most jobban hasonlít egy csendesen csordogál hegyi patakra, ami belesimul a tájba, hogy önmaga útját valami nagyobb felé megtalálja. Ebben a befelé fordulásban, ebben a kikényszerített gyógyulásban kaptam a hírt, hogy Árpi már ott áll a halál kapujában. Nyílik a zár, a két kapuszárny kitárul. Délcegen, ősz lovag egy szilaj paripán, kardban belovagol rajta. De ezt a kaput még jó sokáig nem lehet majd bezárni, mert Árpi után mint egy őrszázad, menetelnek a szerepei. Mindenki, akit létrehozott, akibe életet lehelt, akit nagyszerű szellemében megalkotott. Bárók, bírák, szolgák és katonák, szépek és rútak, fennköltek és silányak, hűséges nagyszerűek, magatehetetlen barmok és lázasszívű világmegváltók. Ott jönnek mind, mint hűséges barátok utána, mind, kiket mély álomból, tetszhalálból, varázsló Árpi felébreszetett. Nagy zajjal, zsivajjal és boldogsággal követik őt, teli élettel, hiszen halhatatlanok. Mert itt élnek a szívében. De most a mester megpihen. Aludni tér. Jó lesz szundítani egy picit, hisz a világ teremtője is megállt egy napra, amikor szünetet tartott. És amíg te a szeretett Marikával és Zoli fiaddal foglalkozol, itt feldobunk egy bográcsnyi kaját és egy kockás terítőre megterítjük a kerti asztalt. Addig is, szeretettel búcsúzik tőled a családod, az egész társulat, az összes kollégád és a nagyérdemű közönség. Nincs elég szó, amivel megköszönhetnénk neked, amit értünk tettél ezen a világon. Isten áldjon. Nyugodj békében“ – méltatta Czajlik József a művészt.

Pólos Árpád temetésére november 28-án szombaton kerítenek sort a feledi (Jesenské) temetőben, 13 órai kezdettel

 

 

A színház ravatallá átalakított színpadát a délutáni órákban a látogatók előtt is megnyitották, ezzel is lehetőséget adva minden barátnak, rajongónak, hogy leróhassák a kegyeletüket és végső búcsút vehessenek az elhunyttól.

 

Pólos Árpád temetésére november 28-án szombaton kerítenek sort a feledi (Jesenské) temetőben, 13 órai kezdettel

 

Bevezető
Kassa |

Árpi, ha igaz az, hogy elmúlásunkkor visszanézhetjük életünk filmjét, akkor mire azt a bő negyven évnyi tapsot visszanézed, ami az általad verbuvált szerephadsereg valaha szeretett közönségétől áradhatott, akkor még jó eséllyel téged is ébren találunk majd ott a mennyben és viszont látjuk egymást – köszönt el az életének 64. évében, november 23-án elhunyt, a kassai Thália Színház ikonikus színészétől Czajlik József, a teátrum igazgatója.

Település / hely
Kassa

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Németi Róbert

Read More

Post Comment