Search by category:
Egyéb kategória

II. fociliga: Polievka főzte a feketelevest Somorján

II. fociliga: Polievka főzte a feketelevest Somorján
Lencsés Zoltán
2020. 11. 29., v – 19:06

2020. november 29., vasárnap – 20:00
samorin
Friss ikon
Off

Törzs

Gálánsan viselkedtek az ŠTK Somorja vezetői, akik az elmúlt héten teljesítették ellenfelük kérését és beleegyeztek abba, hogy az eredetileg kitűzött fél tizenegy helyett két órával később kezdődjék a bajnoki összecsapás. A besztercebányaiak azzal érveltek, hogy nem szeretnének túl korán útra kelni, a szállodák meg a járvány miatt zárva vannak.

A pályán már nem udvariaskodtak a hazaiak, mert kezdettől fogva nagy iramot diktáltak. Csaknem végig mezőfölényben voltak (a labdatartás 57:43% volt a javukra). Ám összjáték helyett rendszerint magas labdákat ívelgettek a tizenhatos fele, ott azonban a hórihorgas védők különösebb gond nélkül hárítottak, sőt: többször veszélyes ellentámadásokat indítottak. Kivételt a 15. perc jelentett, amikor Baez lapos passzal ugratta ki Jančót, aki tizenhat méterről centiméterekkel lőtt a bal kapufa fölé. Kisvártatva a hazai kapu forgott veszélyben, de a mindössze 19 éves Veszelinov jó érzékkel vetődött ki és leszedte a labdát az egyedül kapura törő Frimmel lábáról. Ezután már a kezdeti nagy rohanás alábbhagyott, mindkét csapat igyekezett uralni a középpályát, lezárni a szabad területeket. Ezért főleg a középpályán hullámzott a játék, a szünetig már egyetlen gólhelyzet sem akadt.

Fordulás után ismét nagyobb sebességre kapcsoltak a vendéglátók, de mivel továbbra is a magas labdákat erőltették, még veszélyes helyzetet sem tudtak teremteni a rutinos vendégek kapuja előtt. A somorjaiak játékán meglátszott az is, hogy a kényszerszünet miatt több mint ötven napig nem játszottak tétmérkőzést. A 62. percben azonban igazolták, hogy nem felejtettek el focizni: látványos hazai támadás végén Čunta a kifutó Hruškát találta el, aki aztán szögletre mentett.

Ekkor már csereként pályára lépett a hosszú sérüléséből felépült Róbert Polievka, akinek minden megmozdulása veszélyt jelentett. Negyedórával a vége előtt a félpályán lecsapott egy elhibázott hazai passzra, középen elviharzott, és mintegy 15 méterről kilőtte a bal alsó sarkot – 0:1. Hiába cseréltek a somorjaiak, mindhiába harcoltak az egyenlítésért, nem sikerült nekik legalább az egyik pontot otthon tartani, holott a játék képe alapján a döntetlen igazságosabb lett volna. A rutin is a vendégeket erősítette. Így aztán a vendéglátóknak egyelőre nem sikerült megerősíteni a helyüket a tabella középmezőnyében. Javításra még ősszel két lehetőségük lesz, habár a Skalica idegenben, majd pedig a Podbrezová otthon nehéz ellenfélnek ígérkezik.

Góllövő: Polievka (75.).

Játékvezető: Čiernik.

Sárga lap: Castillo, Oinkonomou, Baez, ill. Starší, Polievka.

ŠTK: Veszelinov–Pančík, Oikonomou, Malý, Mendez (46. Fuják)–Veselovský (77. Švec), Baez, Jančo (65. Nagy P.), Mouma–Čunta (87. Stašík), Rymarenko (77. Bogi).

Cím
Šamorín–Banská Bystrica 0:1

Bevezető

Kiegyenlített küzdelemben fontos három pontot szerzett az MFK Banská Bystrica a II. labdarúgó liga 13. fordulójában a somorjai ŠTK ellen a pomléi stadionban (0:1).

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Szilvássy József

Read More

Post Comment