Search by category:
Egyéb kategória

Basternák-gyilkosság: Zsuzsová tagadja a bűnösségét

Basternák-gyilkosság: Zsuzsová tagadja a bűnösségét
Mészáros Richárd
2020. 12. 01., k – 11:25

2020. december 1., kedd – 11:30
Alena Zsuzsová
Friss ikon
Off

Törzs

Alena Zsuzsová a záróbeszédében kétségbe vonta Andruskó Zoltán tanú állításait, szerinte a vallomása tele van ellentmondásokkal és hazugságokkal. Cáfolta, hogy ő rendelte volna meg Basternák László meggyilkolását. Elutasította azt is, hogy a polgármestert politikai indíttatásból gyilkolták volna meg. Emlékeztetett, hogy a gyilkosság egy hónappal a 2010-es parlamenti választások után történt.

A néhai ógyallai polgármester meggyilkolása ügyében Zsuzsová mellett Roman Ostružlík, az állítólagos megrendelő és Vladimíra Mosnár ellen is vádat emeltek. A Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze hétfőn (november 30.) 25 év börtönbüntetést kért a Basternák-gyilkosság vádlottjaira. Az ügyész javaslatában a legszigorúbb végrehajtási fokozatú büntetés-végrehajtási intézet szerepel.

Bevezető
Besztercebánya |

Alena Zsuzsová, aki ellen a volt ógyallai polgármester, Basternák László meggyilkolása ügyében emeltek vádat, tagadja a bűnösségét. Kijelentette: a vádnak nincs semmilyen igazságalapja. A vádlott kedden mondta el a záróbeszédét a besztercebányai Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) előtt. Zsuzsová szerint Andruskó Zoltán félrevezető tanúvallomása alapján emeltek vádat ellene. Utóbbit Ján Kuciak újságíró meggyilkolása ügyében ítélték el.

Település / hely
Besztercebánya

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment