Search by category:
Egyéb kategória

Eldőlt: Nem mehetnek jövő héten iskolába a nagyobb gyerekek

5. osztálytól marad a távoktatás (MTI-felvétel)

Nem térhetnek vissza december 8-án a felső tagozatos és a középiskolás diákok az iskolapadokba. A központi válságstáb ma elutasította Branislav Gröhling oktatási miniszter nyitási tervét.

Gröhling elképzelése az volt, hogy a diákok 70 százalékát és az egyik szülőt elég lett volna letesztelni, hogy kinyithassák az iskolát. A válságstáb ezt nem fogadta el. Bár Gröhlingnek feladatul adták, hogy dolgozza át a javaslatot, de a karácsonyi szünetig már nem mennek iskolába a gyerekek.
Az oktatási miniszter sejthetett valamit, mert már a délután 2 órakor kezdődő ülés előtt kijelentette, hogy elfogyott a türelme, és elege van ebből a huzavonából. A gyerekek és a szülők érdekében azonban hajlandó még egyszer nekifogni a feladatnak. A jövő heti nyitás szerinte azon bukott el, hogy több minisztériumnak kellett volna közösen dolgoznia rajta, például az oktatási tárca nem köthet szerződést a tesztelést elvégző egészségügyi alkalmazottakkal, ehhez az egészségügyi tárcára lett volna szükség. Emellett nem elegendő a gyerekek 70 százalékát letesztelni, azt viszont nem közölte a válságstáb, hogy hány százalékkal lenne elégedett. A szülőkkel együtt egyébként összesen 1,5 millió tesztről van szó. (l)

A hírt frissítjük.

The post Eldőlt: Nem mehetnek jövő héten iskolába a nagyobb gyerekek first appeared on Magyar Iskola.

Post Comment