Search by category:
Egyéb kategória

BL: életben maradt a Salzburg és az Inter

BL: életben maradt a Salzburg és az Inter
Hegedűs Norbert
2020. 12. 02., sze – 12:52

2020. december 2., szerda – 13:20
a
Friss ikon
Off

Törzs

Az A csoportban a Bayern München egy hete már a csoportgyőzelmet is megszerezte, így Hansi Flick nyugodtan átszervezhette úgy a csapatát, hogy Manuel Neuert, Robert Lewandowskit, Leon Goretzkát és Corentin Tolissót el sem vitte magával Madridba, de az Atlético ellen végül Benjamin Pavard, Jerome Boateng és Kingsley Coman sem lépett pályára, Serge Gnabry, illetve Thomas Müller pedig csak a hajrára mozgathatta meg magát.

Ezek után abszolút bravúrnak számít, hogy a csapat – Bouna Sarr-ral, Bright Arrey-Mbivel és Jamal Musialával a kezdő tizenegyben – pontot szerzett Spanyolországban. Igaz, Müller csak a 86. percben egyenlített tizenegyesből (1–1), de tette egy olyan csapat ellen, amelynek a győzelem a biztos továbbjutást jelentette volna.

A Bajnokok Ligája csak fejfájást okoz nekünk. Öt meccsből háromszor is döntetlent értünk el, ennél sokkal többet érdemeltünk volna. Ezúttal az első félidőben nagyon jól játszottunk, szép gólt szereztünk, közel álltunk a másodikhoz is. Mivel nem sikerült elérni, a Bayern egyenlített. Ami baj, hogy nem vagyunk élesek a gólhelyzetekben, hiába teremtünk sokat, ha nem találunk be” – bosszankodott Diego Simeone, az Atlético edzője.

A madridiak botlása esélyt teremtett Szoboszlai Dominik csapatának: miután a Salzburg 3–1-re győzött a Lokomotiv Moszkva otthonában, jövő héten, hazai pályán az Atlético esetleges legyőzésével kiharcolhatja a továbbjutást. Az osztrák bajnok tavaly majdnem ugyanilyen helyzetben volt, akkor az utolsó körben volt továbbjutási esélye, de ahhoz egyrészt le kellett volna győznie a Liverpoolt, másrészt a Napoli hazai veresége is szükségeltetett. Akkor nem jött össze, talán majd most.

A B csoportban még mindig teljes a káosz, és az utolsó helyen álló Internek is nagyon jó esélye van a továbbjutásra. Ehhez csupán le kell otthon győznie a Sahtart (ez azért borítékolható), közben ki kell szurkolnia, hogy a Real Madrid és a Mönchengladbach ne ikszeljen egymással.

Kedden mindenesetre az Inter nagyon lépett előre azzal, hogy a csoport meglepetéscsapatát, a Gladbachot idegenben 3–2-re legyőzte. A meccs hőse a kétgólos Romelu Lukaku volt, akit csak a hazaiak francia csatára, Alassane Pléa múlhatott volna felül, de a támadó harmadik találatát a VAR les miatt érvénytelenítette.

Abszolút megérdemeltük a győzelmet, megvertük a csoport első helyezettjét, ezzel életben maradtunk. Köszönöm a srácoknak, hogy megfelelő szellemiséggel futballoztak. Amikor megvan bennük az a vágy, hogy igazi csapatként segítsék egymást, azonnal komoly gondok okozunk az ellenfélnek” – nyilatkozta Antonio Conte, az Inter edzője.

Vereségük ellenére a németek nyolc pontjukkal is ott maradtak az élen, hiszen a Sahtar a madridi siker után Ukrajnában is legyőzte 2–0-ra a Realt, így mindkét csapatnak hét-hét pontja van. De ahogy fentebb írtuk, az ötpontos Internek is jó esélye van a nyolcaddöntőre.

A C csoportban a Manchester City négy forduló után négy győzelemmel már kiharcolta a továbbjutást, így aztán Pep Guardiola sem erőltette nagyon a legjobb összeállítását Portóban. A hétvégi bajnokihoz lépest ezúttal kimaradt John Stones, Kyle Walker, Ilkay Gündogan, Gabriel Jesus, Riyad Mahrez, Benjamin Mendy és Kevin De Bruyne, a tartalékosan is erős angolok így is szereztek egy pontot Portóban. A gól nélküli döntetlennek persze a hazaiak örülhettek a legjobban, hiszen így biztosították helyüket a legjobb 16 között.

A csoport másik mérkőzésén megtört a jég: az Olympique Marseille – amely sorozatban 13 mérkőzését veszítette el a BL-ben – ezúttal nyert, az Olympiakosz elleni 2–1 az jelentette, hogy majdnem kilenc év után hagyta el győztesen a pályát a legrangosabb európai kupasorozatban.

A D csoportból első helyen jutott tovább az FC Liverpool, amely Curtis Jones találatával 1–0-ra legyőzte az Ajaxot. „Azzal a hozzáállással, amelyet a játékosaim ezen az estén bemutattak, valóban a fellegekben járok. Remek pillanataink voltak, jól védekeztünk, a második félidőben nagyszerű gólt szereztünk. Örülök az eredménynek” – nyilatkozta Jürgen Klopp, aki így a jövő héten már tényleg akár a tartalékcsapattal is kiállhat.

A másik meccsen az addig pont nélküli FC Midtjylland közel állt a nagy bravúrhoz, hiszen a hajráig vezetett az Atalanta otthonában, végül be kellett érni egy 1–1-es döntetlennel. Ráadásul kulcsembere, a brazil Evander nélkül, aki ugyan felépült a koronavírusból és az UEFA is áldását adta a visszatérésére, az olaszok a saját szabályozásukra hivatkozva nem engedték be az országba.

Jövő szerdán az Ajax-Atalanta csata dönt a csoportmásodik helyről.

Nem olyan régen egyszer már megválasztottuk a nap játékosának Romelu Lukakut, de ezúttal sem tehettünk mást, a belga csatárnak ugyanis rengeteget köszönhet az Inter, Pláne, ha sikerül kivívni a továbbjutást. Lukaku ezúttal két góllal járult hozzá a németországi győzelemhez, idén 12 tétmérkőzésén már 11-szer eredményes volt. És a szerénysége még mindig határtalan: „Pályafutásom legjobb időszakát élem, hálás vagyok ezért mindenkinek a klubnál. De mint mondtam, csak egy vagyok az Inter 25 labdarúgója közül…”

Cím
A NAP JÁTÉKOSA

Bevezető

Újabb két csapat jutott be a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszába, az 5. forduló keddi játéknapján ehhez a Portónak egy gól nélküli döntetlen, mg a Liverpoolnak egy szerény egygólos siker is elegendőnek bizonyult.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Pincési László

Read More

Post Comment