Search by category:
Egyéb kategória

Döntöttek a városi díjról

Döntöttek a városi díjról
Ibos Emese
2020. 12. 02., sze – 10:37

2020. december 2., szerda – 14:01
Nagymegyer
Friss ikon
Off

Törzs

Idén Vozárik Júliát, a Nagymegyeri Egészségkárosultak Szövetségének elnökét és a Csemadok helyi alapszervezetét terjesztették fel a díjra. „Mindkét jelölésnek örülök, mert a két jelölt komolyan kiveszi részét a város életébőlˮ – jegyezte meg Holényi Gergő polgármester. Az önkormányzat titkos szavazással döntött arról, hogy a két jelölt közül ki kapja meg az elismerést. A Pro Urbe díjról szóló programpont megvitatása sem volt zökkenőmentes, itt is előkerült a képviselő-testület egy része és a polgármester közötti ellentét. Elhangzott, hogy már második éve nem az érvényes rendelet szerint bonyolítják le a szavazást és az átadást. A képviselők szerint ugyanis a jelöltekről a hivatalvezetőnek kellett volna tárgyalni a bizottságok elnökével, erre azonban nem került sor. A tervek szerint december 15-én adják át a díjat annak a jelöltnek, akit a képviselő-testület háromötöde támogatott. Holényi Gergő megjegyezte, hogy ha a járványhelyzet, és a körülmények engedik, megpróbál eleget tenni a képviselők kérésének.

A szavazatszámlálás közben újra azon vitatkozott a város vezetése, hogy miért nem egyeztetnek rendszeresen a szakbizottságok. Varga Albin képviselő kijelentette, hazugság, hogy nem üléseznek a bizottságok, legalábbis ez a kijelentés nem vonatkozik minden bizottságra.

Bevezető
Nagymegyer |

Vozárik Júlia kapja idén a város díját Nagymegyeren. A képviselő-testület legutóbbi ülésén döntött a Pro Urbe díj odaítéléséről, a járványügyi helyzet miatt azonban kérdéses az átadása.

Címkék

Település / hely
Nagymegyer

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Kiss Bartalos Éva

Read More

Post Comment