Search by category:
Egyéb kategória

A karácsonyi vásárokat sem nyitják meg Ausztriában

A karácsonyi vásárokat sem nyitják meg Ausztriában
Mészáros Richárd
2020. 12. 03., cs – 10:07

2020. december 3., csütörtök – 10:16
koronavírus Ausztria
Friss ikon
Off

Törzs

Elisabeth Köstinger turisztikai miniszter elmondta: a szállodák és a vendéglátóipari egységek zárva maradnak egészen január 7-éig, ezen túlmenően a karácsonyi vásárok sem nyithatják meg kapuikat. A döntést azzal indokolta, hogy a fertőzésveszély éppen az ilyen helyeken a legvalószínűbb. Ezzel a szigorú intézkedéssel igyekeznek elkerülni a járványgörbe újbóli emelkedését, és remélik, a tervezett január 7-ei nyitás még megmentheti a téli szezont – tette hozzá.

Az elmúlt hetekben a sípályák működtetéséről kirobbant vitáról szólva a miniszter elmondta: „Ausztria síelő nemzet, a sípályáknál folynak az előkészületek, és az emberek vágynak a pihenésre és sportra”. Mivel azonban a hotelek és éttermek zárva maradnak, a pályák elsősorban a helyben lakók, illetve az egynapos kirándulást tervezők örömét szolgálhatják majd. A sífelvonóknál szigorítják a biztonsági előírásokat, zárt kabinok esetében 50 százalékkal csökkentik a befogadható utaslétszámot.

Köstinger kiemelte a tömeges tesztelésen való részvétel jelentőségét, melynek célja, hogy minél több fertőzöttet kiszűrhessenek, ezáltal lehetővé téve a biztonságos újranyitást.

Gernot Blümel pénzügyminiszter közölte: a szigorú korlátozások miatt súlyosan érintett ágazatok megsegítése érdekében december 31-ig meghosszabbítják a bevételkiesés enyhítésére szolgáló támogatásokat, mindazonáltal a korábbi 80 százalék helyett csak 50 százalékos mértékben. A decemberi bevételkiegészítés egymilliárd euróba kerül az államnak, és lehetőséget nyújt a vállalkozásoknak, hogy megőrizzék likviditásukat – hangsúlyozta.

Bevezető

A szállodák és az éttermek mellett a karácsonyi vásárok is zárva maradnak idén Ausztriában a koronavírus-járvány miatt – erről döntött az osztrák kormány szerdán.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment