Search by category:
Egyéb kategória

Hétfőtől az ingázóktól is kérhetnek negatív tesztet a határon

Hétfőtől az ingázóktól is kérhetnek negatív tesztet a határon
Mészáros Richárd
2020. 12. 03., cs – 16:50

2020. december 3., csütörtök – 17:00
határátkelőhely
Friss ikon
Off

Törzs

Elmondása szerint olyan, hét évnél idősebb személyekről van szó, akik rendszeresen lépik át az országhatárt, vagyis szlovákiai és külföldi ingázókról, a szomszédos államok határ menti régióiban élő szlovák állampolgárokról, diákokról, rokonukat ápoló hozzátartozókról, művészekről és a kultúra területén dolgozókról, valamint olyan személyekről, akik a határátkelőktől legfeljebb 10 kilométerre fekvő földjükön gazdálkodnak.

Račková elmondása szerint az antigén teszt a Szlovákia területén található mobil mintavételi helyek valamelyikén végeztethető el. A teszt abszolválását és eredményét az egészségügyi minisztérium által kiadott tanúsítvánnyal, vagy a friss rendelet mellékletében található formanyomtatvánnyal kell igazolni.

Az ingázok munkavégzéséről szóló igazolást úgy módosították, hogy egyértelművé váljon, az nem csak az alkalmazottakra, hanem például az egyéni vállalkozókra is vonatkozik.

Bevezető
Pozsony |

Hétfőtől az ingázóktól is kérhetnek 14 napnál nem régebbi, negatív antigén- vagy PCR-tesztet a határellenőrzések során – tájékoztatott Daša Račková, a Szlovák Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) szóvivője csütörtökön.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment