Search by category:
Egyéb kategória

Már a jövő évi nyári szünetet piszkálják a mostani iskolanyitás helyett

Az oktatási minisztérium feltehetően megnyugtató nyilatkozatot akart ma közzétenni, de inkább a kedélyeket borzolja vele. Kiderült, hogy már a jövő évi nyári szünet elhalasztása is felmerült – a megnyugtató közlemény szerint „egyelőre csak elméleti síkon”.
A minél gyorsabb iskolanyitás helyett tehát a tavaszi szünet törlésén és a nyári szüneten töri a fejét a politika – ugyanakkor meg kell jegyezni, az idei évben csak bő három hónapot töltöttek az iskolapadban a felsős évfolyamok.

Mindenesetre a minisztérium leszögezte, döntés még nincs: egyelőre marad a tavaszi szünet.

POLITIKAI JÁTSZMA

Ugyanakkor ma Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes (Za ľudí) rendkívüli koalíciós tanács összehívását követelte, amelyen az iskolák mihamarabbi kinyitásáról döntenének. Szerinte jövő hétfőn mehetnének iskolába a gyerekek, ehelyett ők és a szüleik „politikai játszmák túszaivá váltak”.

Ezzel az OľaNO és az SaS, illetve Matovič harcára célzott. Miután a válságstáb elutasította Branislav Grögling (SaS) oktatási miniszter nyitási tervét, melyhez nem kapott segítséget az OľaNO-s vezetésű egészségügyi minisztériumtól, Matovič gyakorlatilag alkalmatlannak nevezte őt, és bejelentette: maga veszi kézbe az iskolák kinyitásának ügyét. Ez egyelőre annyit jelent, hogy a jövő hétig letesztelik néhány iskola diákját, és azok kinyithatnak. Köztük az az iskola is, ahova Matovič lányai járnak.

Remišová mai felhívását a politikai játszmák mellőzéséről az OľaNO azzal ütötte el egy sajtónyilatkozatban, hogy az iskolák kinyitása nem politikai, hanem járványügyi kérdés és az egészségügyi szakemberekre és a válságstábra tartozik. (l)

The post Már a jövő évi nyári szünetet piszkálják a mostani iskolanyitás helyett first appeared on Magyar Iskola.

Post Comment