Search by category:
Egyéb kategória

Grosjean nem akar mindenáron versenyezni Abu-Dzabiban

Grosjean nem akar mindenáron versenyezni Abu-Dzabiban
Hegedűs Norbert
2020. 12. 04., p – 16:44

2020. december 4., péntek – 17:00
Romain Grosjean
Friss ikon
Off

Törzs

A Haas 34 éves francia pilótája múlt vasárnap, a Bahreini Nagydíjon három kanyarral a rajt után csapódott a szalagkorlátba, autója szabályosan kettétört, a kiömlő üzemanyag pedig azonnal meggyulladt és hatalmas lánggal égett. Grosjeannak ki kellett szabadítania magát az üléséből, 28 másodpercet töltött a lángok között, míg végül ki tudott mászni a roncsból és a mentőcsapat tagjainak segítségével elhagyta a baleset helyszínét.

Grosjean kisebb égési sérülésekkel megúszta a történteket, és három éjszakát töltött a kórházban, ahonnan szerdán távozhatott.

Az utolsó Forma-1-es idényét teljesítő versenyző pénteken elmondta, szeretné a pályafutását úgy befejezni, hogy leintik a kockás zászlóval, de nem ragaszkodik ehhez.

„Ez volt az életem, és szeretnék áthaladni a célvonalon, amikor befejezem a Forma-1-es karrieremet” – mondta.

Az orvosok egyelőre nem tudják megmondani, rajthoz állhat-e jövő vasárnap, mert lehetséges, hogy bőrátültetésre lesz szükség a súlyosabban megégett bal kezén.

„A jobb kezem már százszázalékos, és a bal is napról napra javul, bár a gyulladás miatt még sok duzzanat van rajta” – nyilatkozta.

Bevezető

Romain Grosjean nem akar mindenáron rajthoz állni a Forma-1-es idény utolsó futamán, a jövő vasárnap sorra kerülő Abu-Dzabi Nagydíjon.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment