Search by category:
Egyéb kategória

GALÉRIA: Újabb meglepő DAC-vereség, ezúttal a MOL Arénában

GALÉRIA: Újabb meglepő DAC-vereség, ezúttal a MOL Arénában
Hegedűs Norbert
2020. 12. 06., v – 16:54

2020. december 6., vasárnap – 16:54
dac
Friss ikon
Off

Törzs

Miután a szerediek ellen eltiltását töltő Dominik Kružliak visszatért a DAC kezdőcsapatába, csak egyetlen kérdéses poszt maradt Bernd Storck vezetőedző számára, aki Nebyla vagy Njie helyett ezúttal a kongói Andzouanának szavazott bizalmat a kezdőcsapatban.

Eseménytelenül telt az első öt perc, a hatodikban azonban szabad terület nyílt Divkovic előtt, akinek lapos lövése csak kevéssel gurult mellé. Egy perccel később viszont Kalmár eladott labdája után nagy helyzetbe kerültek a vendégek: az első próbálkozásuk még elakadt a DAC-védőkben, de a labda ezután Hrnčárhoz került, aki kilőtte a jobb alsó sarkot – 0:1. A 13. percben ismét az aranyosmarótiak veszélyeztettek, de Duga távoli lövése nem okozott gondot Jedličkának. 

A 20. percben Schäfer adott el egy labdát, a meglóduló Hrnčár a kapufát találta el, a kipattanóra pedig Kiziridisz eszmélt a leggyorsabban – 0:2. Az első igazán ötletes és szép akciót a 23. percben vezette a DAC, de az Andzouna–Kalmár összjáték végén utóbbi nem jutott el lövésig. Pillanatokkal később a vendégvédők elhúzták Kalmár lábát a 16-osban, a jogosan megítélt büntetőt maga a sértett értékesítette (és ezzel megszerezte szezonbeli 10. gólját) – 1:2. 

A szépítés után a dunaszerdahelyiek rákapcsoltak, a 31. percben mégis Jedličkának akadt dolga, akinek Müller hajmeresztő hazaadásánál kellett fejjel mentenie. A dunaszerdahelyiek ezután egyértelmű, de nem nyomasztó mezőnyfölényt alakítottak ki. A szervezetten védekező aranyosmarótiak, az élen a nyugalmat árasztó Chovan kapussal jól tartották magukat, bár Divkovic 40. percben leadott lövésénél csak a szerencsén múlt, hogy nem egyenlített ki a DAC. Az első félidő utolsó perceire egyre fokozódott a hazai nyomás, Ramírez közeli kapáslövésénél Chovan bravúrral védett. A 44. percben Balic gyűjtött be egy eltévedt labdát és hozta ziccerbe Blackmant,  de a panamai lövésébe beleállt az egyik aranyosmaróti védő. Az utolsó másodpercekben még Andzouana került ziccerbe, de a vendégek ezt a lövést is blokkolták. A dunaszerdahelyiek végül akár három gólt is szerezhettek volna az első játékrész utolsó perceiben, de egygólos hátránnyal vonultak szünetre.

Újabb meglepő DAC-vereség, ezúttal a MOL Arénában
2020. 12. 06., v – 16:57
Hegedűs Norbert
Gallery images
dac
dac
dac
dac
dac
dac
dac
dac
dac
dac
dac
dac
dac
dac
dac
dac
dac
dac
dac
dac
dac
dac
dac

Leírás

Somogyi Tibor felvételei

A várakozásoknak megfelelően a második félidőt is a DAC kezdte aktívabban: az 50. percben Divkovic szép lövése a tizenhatos sarkáról kis híján a hálóban kötött ki. A dunaszerdahelyiek berendezkedtek az ellenfél térfelén, de a 60. percben egy gyors ellentámadás végén jött a hidegzuhany: Hrnčár húzott el a jobb oldalon, a középre gurított labdára pedig a csapatkapitány Ďubek érkezett jó ütemben – 1:3. 

Gyorsan érkezhetett volna a DAC válasza, de a 63. percben Divkovic a tizenhatos vonaláról fölévágta a labdát. A 70. percben Schäfer szép szólója után Andzouana csökkenthette volna a hátrányt, de ígéretes helyzetben nem találta el jól a labdát. Az aranyosmarótiak szervezetten védekeztek és alkalmanként veszélyes ellentámadásokat tudtak vezetni. A DAC a második félidő derekán sem tudott komoly nyomást gyakorolni a vendégek kapujára.
Ez a felállás a hajrára fordulva sem változott drasztikusan, sőt, levegőben lógott a negyedik vendéggól is: a csereként beállt Kovaľ a balszélen elfutva, Jedličkát is kicselezve lőtt éles szögből kapufát. A ráadás perceiben sem született meg az áttörés hazai részről, sőt, Blackman megkapta második sárga lapját így pár perccel korábban mehetett zuhanyozni csapattársainál.

A DAC-nak érezhetően ma sok minden hiányzott: egy könyörtelen gólvágó, az ötletes támadásvezetés és persze a szurkolók is. A vereséggel a sárga-kékek maradnak a tabella második helyén, hátrányuk három pont a Slovanhoz képest.

Góllövők: Kalmár (25., 11-esből), ill. Hrnčár (7.), Kiziridisz (17.), Ďubek (60.)

Sárga lap: Blackman, Moško, ill. Duga.
Piros lap: Blackman (90+2.)

Játékvezető: Gemzický, zárt kapus mérkőzés.

DAC: Jedlička–Blackman, Müller, Kružliak, Davis–Balic (77. Fábry), Schäfer, Kalmár (61. Nicolaescu)–Andzouana, Divkovic, Ramírez.

ZLATÉ MORAVCE: Chovan–Čögley, Moško, Menich, Chren–Duga, Tóth (90. Haspra), Hrnčár, Čonka, Kiziridisz (72. Kovaľ)–Ďubek (89. Orávik).

Cím
DAC–Zlaté Moravce 1:3 (1:2)

Bevezető

Meglepetésre hazai pályán szenvedett 3:1-es vereséget a DAC labdarúgócsapata az aranyosmarótiaktól a Fortuna Liga 16. fordulójának vasárnapi mérkőzésén.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Lencsés Zoltán

Read More

Post Comment