Search by category:
Egyéb kategória

Az EU-országokban elvégzett antigénteszttel is átléphetik a határt az ingázók

Az EU-országokban elvégzett antigénteszttel is átléphetik a határt az ingázók
Mészáros Richárd
2020. 12. 07., h – 18:06

2020. december 7., hétfő – 18:15
határátkelőhely
Friss ikon
Off

Törzs

„Azok, akik rendszeresen átlépik az országhatárt, és nem kell karanténba vonulniuk majd tesztet végeztetniük, külföldön végzett, az Európai Unió országaiban hitelesített, 14 napnál nem régebbi negatív PCR-tesztet, vagy 14 napnál nem régebbi antigéntesztet is felmutathatnak a határon” – közölte a szóvivő.

A „Szlovák Köztársaság határait rendszeresen átlépő személyek” kifejezés alatt szlovákiai és a külföldi ingázókat, a szomszédos országok határa közelében élő szlovák állampolgárokat, diákokat, a hozzátartozóikat gondozókat, a határtól legfeljebb tíz kilométerre fekvő földterületeket művelőket, művészeket és más, a kulturális szektorban dolgozó munkavállalókat értünk, akik mentességet élveznek a kötelező karantén, majd az azt követő tesztelés alól.

Az aktuális rendelkezés teljes szövege a belügyminisztérium honlapján található.

Bevezető
Pozsony |

Hétfőtől 14 napnál nem régebbi negatív teszteredményt kell felmutatniuk a határon az ingázóknak. A Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) keddtől hatályos rendelete alapján a Szlovákia területén kívül végzett antigéntesztet is elfogadják – tájékoztatott Daša Račková, a hivatal szóvivője.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment