Search by category:
Egyéb kategória

Téma a VASÁRNAPBAN: Vakcinára várva

Téma a VASÁRNAPBAN: Vakcinára várva
Récsei Noémi
2020. 12. 07., h – 07:50

2020. december 7., hétfő – 07:53
téma
Friss ikon
Off

Törzs

Tavasszal, amikor az első hullám tombolt, mit nem adtunk volna a védőoltásért, csak hogy minél hamarabb visszatérhessünk a régi életünkbe. Most, hogy a vakcina már belátható közelségben van, sokan jobban félnek tőle, mint magától a koronavírustól. Vajon tényleg hatásos lesz, és biztonságos? Mit lehet tudni a mellékhatásairól, és mikor derülnek ki? Ha valaki rászánja magát, melyik gyártó védőoltását válassza? Egyáltalán lehet majd választani, vagy azt kapjuk, ami jut? A kérdések tömkelegében Gabriela Bezáková, az Állami Gyógyszerellenőrzési Hivatal minőség-ellenőrző osztályának vezetője segít eligazodni.

Vrabec Mária utánajárt annak is, milyen vakcinák vannak készülőben; mit lehet tudni róluk; jó-e a sietség; mennyi fejlesztési projekt van jelenleg; mikor jut el hozzánk az oltóanyag; mit tesztelnek a fejlesztés során; mi az oka, hogy a vártnál hamarabb elkészült az oltóanyag; mekkora az oltási kedv a világban; milyen vakcinák léteznek már…

Bevezető

A koronavírus elleni védőoltással kapcsolatban ezernyi kérdés foglalkoztatja az embereket, és egyértelmű válasz helyett időnként egymásnak ellentmondó információk tömegét kapják. Ezek közt segítünk eligazodni.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vasárnap

Vasárnap rovat

Read More

Post Comment