Search by category:
Egyéb kategória

Vásártér a VASÁRNAPBAN: Batman a zálogházban

Vásártér a VASÁRNAPBAN: Batman a zálogházban
Récsei Noémi
2020. 12. 07., h – 07:53

2020. december 7., hétfő – 07:57
vásártér
Friss ikon
Off

Törzs

A főváros legdinamikusabban fejlődő része az utóbbi években a Malomligeti úton található új buszpályaudvar környéke. A szomszédos Fűzfa utca (Páričkova) arculata is folyamatosan változik, építik át az utat, hatalmas zsákokban várakoznak a macskakövek. Por, teherautók, légkalapácsok, munkások és hajléktalanok látványa fogadja az erre járót kora reggeltől késő estig. Nem hiányzik viszont a csillogás sem: az utóbbi hónapok során egyre növekvő zálogház kirakataiban minden megtalálható, ami töri a fényt. 20% kedvezmény az arany és ezüst ékszerekre, valamint a mobiltelefonokra – hirdeti a reklámról mosolygó, dekoltált piros estélyi ruhát viselő szőke hölgy.

Mit keres itt egy barna pudli? Kell-e szájmaszkot viselni? Mit tud Batman, hogy aranyat ér? Hogy került ide? Miről beszélnek az oroszok? Hogyhogy lehet itt náci jelképeket kapni? Mennyibe kerül a porcelánsügér? Mitől lett žena a Zsolnai? Milyen a kultúrarészleg? Talán a láncfűrész is porcelán?

Ezekre a kérdésekre is választ kapnak, ha a már megvásárolható Vasárnapban elolvassák Veres István riportját.

Bevezető

Míg az idei év a legtöbb boltnak és vendéglátóipari egységnek a hanyatlást hozta, a zálogházaknak a jelek szerint jól megy. Mi is benéztünk egybe, amely az elmúlt hónapok során a többszörösére nőtt.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vasárnap

Read More

Post Comment