Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová üdvözli az igazságügyi reform elfogadását

Čaputová üdvözli az igazságügyi reform elfogadását
Mészáros Richárd
2020. 12. 09., sze – 16:30

2020. december 9., szerda – 16:45
Zuzana Čaputová
Friss ikon
Off

Törzs

„Örülök, hogy a Bírói Tanács felállítására vonatkozó szigorú szabályokat, a bírók vagyoni helyzetének szigorúbb ellenőrzését, illetve a Legfelsőbb Közigazgatási Bíróság létrehozását, amely egyben a bírók, ügyészek és más jogi szakmákat űzők fegyelmi bírósága is lesz, ma támogatta a parlamenti képviselők többsége” – írta Čaputová.

Reformu dôležitých justičných inštitúcií som považovala za jeden z najdôležitejších krokov ministerky spravodlivosti…Közzétette: Zuzana Čaputová – 2020. december 9., szerda

Matovič kormány parlament

Zöld utat kapott az igazságügyi reform

Pozsony |

A parlament szerdán jóváhagyta az igazságügyi reformot, amely az Alkotmánybíróság, a Bírói Tanács és a Legfelsőbb Közigazgatási Bíróság összetételét is érinti.

parlament k

Az igazságügyi reform az Alkotmánybíróságot is érinti

Pozsony |

Az igazságügyi reform és az ezzel összefüggő alkotmánymódosítások, melyeket szerdán hagyott jóvá a parlament, a Szlovák Alkotmánybíróságot is érintik. Nemcsak a döntéshozatal, hanem az alkotmánybíró-választás módja is változik.

Mária Kolíková

Kolíková szerint kulcsfontosságú a Legfelsőbb Közigazgatási Bíróság létrehozása

Pozsony |

Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügy-miniszter az igazságügyi reform legfontosabb elemeinek a Legfelsőbb Közigazgatási Bíróság létrehozását, valamint a Bírói Tanács hatáskörének egyértelmű meghatározását tartja. Ez utóbbi összefügg a bírók átvilágításával is.

Bevezető
Pozsony |

Zuzana Čaputová államfő üdvözli, hogy a parlament szerdán elfogadta az igazságügyi reformot. A legjelentősebb bírósági intézmények megreformálását az elnök asszony Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügy-miniszter és az egész kormány egyik legfontosabb lépésének tartja. Erről a közösségi hálón tett közzé egy bejegyzést szerdán.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment