Search by category:
Egyéb kategória

Válsághelyzetben is folytatják Tardoskedden a fejlesztéseket

Válsághelyzetben is folytatják Tardoskedden a fejlesztéseket
Száz Ildikó
2020. 12. 09., sze – 08:32

2020. december 9., szerda – 13:30
Tardoskedd
Friss ikon
Off

Törzs

Tóth Marián, Tardoskedd polgármestere elmondta, várhatóan december végén, de legkésőbb januárban befejezik a faluház bővítését. Jelenleg az épület belső munkálatain, a padlóburkolat lerakásán dolgoznak. A község központjában lévő kulturális komplexum bővítésére tavaly júliusban 1 millió 100 000 euró anyagi támogatást kaptak a gazdasági minisztériumtól. A közbeszerzési eljárás győztese, az érsekújvári PROSPECT építkezési vállalat 1 millió 127 ezer euróból valósítja meg a faluház bővítését. Az új épületrészben lévő nagyteremben mintegy 300-350 vendéget fogadhatnak. A faluház hozzáépített szárnya különálló komplexumként, külön bejárattal lehetővé teszi, hogy egyidejűleg több rendezvényt tartsanak.

A község területén a koronavírus idején is számos felújítási munkát végeztek, folytatták a vízelvezető rendszer építését, felújították az autóbusz-megállókat, megújult a templom belső tere, megszépült néhány régi tardoskeddi kis szobor, feszület, kápolna. A községben már 2015-ben lakossági fórumot tartottak a szennyvízcsatorna-rendszer tervezett kiépítéséről. Tóth Marián, Tardoskedd polgármestere arról tájékoztatott, hogy az ezt követő lakossági felmérésből is kiderült, hogy a községben élők nagy része rácsatlakozna a csatornahálózatra. A lakosok mintegy fele teljes névvel küldte vissza a beruházással kapcsolatos véleményét, és mintegy hetven százalékuk örömmel fogadta a fejlesztési lehetőséget. A beruházás növelné az ingatlanok értékét, és a vállalkozók érdeklődését is Tardoskedd iránt.

2020 februárjában pozitív elbírálást kaptunk az Environmentális alaptól, és 4 millió 650 000 euró támogatást hagytak jóvá erre a célra. A napokban meg is érkezett a pénz a község számlájára” – tájékoztatott Tóth Marián.

Várhatóan tavasszal, március táján megkezdődhet az építkezés. A község központjában, kezdetben mintegy 5-6 utca bevonásával építenék ki a csatornahálózatot.

Bevezető
Tardoskedd |

Két nagyszabású beruházás van folyamatban az érsekújvári járásbeli nagyközségben, amelynek fejlesztési terveit a koronavírus-helyzet sem lassította le.

Címkék

Település / hely
Tardoskedd

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment