Search by category:
Egyéb kategória

Krajčí szerint a teljes lezárás és a kijárási tilalom az egyetlen járható út

Krajčí szerint a teljes lezárás és a kijárási tilalom az egyetlen járható út
Mészáros Richárd
2020. 12. 13., v – 13:27

2020. december 13., vasárnap – 13:40
Marek Krajčí
Friss ikon
Off

Törzs

Krajčí szerint az intézkedések szigorításáról, valamint a kijárási tilalom bevezetéséről mielőbb tárgyalni kell, ezért a kormány még szerda előtt összeül, egyelőre azonban nem tisztázott, pontosan mikor. 

A tárcavezető szerint Igor Matovič (OĽaNO) tudomásul vette, hogy mielőbbi lépésekre van szükség, arról azonban nem beszélt, hogy a kormányfő támogatja-e a teljes lezárást. 

Krajčí elképzelhetőnek tartja, hogy az újbóli kijárási tilalom az októberi, országos tesztelés idején bevezetettnél enyhébb legyen. Mint mondja, lehetséges, hogy a negatív koronavírusteszttel rendelkezők egy rövid időre mentességet kapjanak a korlátozás alól.

Az egészségügyi tárca vezetője Zuzana Čaputová államfővel és Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszterrel szemben nem gondolja, hogy Matovičnak fontolóra kéne vennie azt, hogy átadja másnak a pandémia kezelését. „Ez egy krízishelyzet. A krízishelyzetben pedig egy olyan vezetőnek kell döntenie, akinek legitimitása van, és megválasztották” – fűzte hozzá.

(mr, Denník N)

Richard Sulík

Sulík: Még nem dőlt el, lesz-e kijárási korlátozás

Pozsony |

Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter támogatja a kijárási tilalom bevezetését, de csak a koronavírus-járvány által leginkább sújtott járásokban – jelentette ki vasárnap a közszolgálati televízió O 5 minút 12 című műsorában.

Bevezető
Pozsony |

Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügy-miniszter szerint a hazai járványhelyzet felett elvesztettük az irányítást, ezért elkerülhetetlen, hogy a karácsonyi ünnepekkor szigorításokkal nézzük szembe – jelentette ki a Markíza Na telo című műsorában vasárnap.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment