Search by category:
Egyéb kategória

Krajčí: Több mint 3,5 millió antigén teszttel rendelkezünk,van elég PCR teszt is

Krajčí: Több mint 3,5 millió antigén teszttel rendelkezünk,van elég PCR teszt is
Hegedűs Norbert
2020. 12. 14., h – 19:40

2020. december 14., hétfő – 19:40
antigénteszt
Friss ikon
Off

Törzs

A miniszter hozzátette: egy országos teszteléshez nem áll rendelkezésre elegendő teszt, mivel a meglévő tesztekre az egészségügyi dolgozóknak, a szociális intézeteknek, valamint a mobil mintavételi helyeknek van szükségük.

Krajčí felszólította az embereket, hogy vonuljanak önkéntes karanténba, mielőtt meglátogatnák a rokonaikat. Elmondása szerint a karantén, vagyis a társadalmi érintkezések maximális korlátozása hatékonyabb a tesztelésnél, mivel a negatív teszt hamis biztonságérzetet adhat.

Egyben felszólította a munkáltatókat, hogy aki teheti, hagyja otthonról dolgozni az alkalmazottait. „Ha az állampolgárok karácsonyig a lehető legjobban elszigetelik magukat egymástól, megvédhetik a családtagjaikat, akikkel találkozni akarnak az ünnepek alatt. Megjegyzem, hogy elértük a vírus kontrollálatlan terjedésének fázisát. Senki sem tudja, hogy melyikünk fertőzött” – mondta az egészségügy-miniszter. Óva intett attól is, hogy az emberek tömegesen látogassák az üzleteket. Megjegyezte, hogy sok bevásárlóközpont bejáratánál lázat sem mérnek.

Bevezető

Szlovákia több mint 3,5 millió antigén teszttel rendelkezik, és van elég PCR teszt is. Ezt a hétfői kormányülés után jelentette ki Marek Krajčí (OĽANO) egészségügy-miniszter.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment