Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová szerint nem elégségesek a járványügyi intézkedések

Čaputová szerint nem elégségesek a járványügyi intézkedések
Mészáros Richárd
2020. 12. 15., k – 15:03

2020. december 15., kedd – 15:03
Zuzana Čaputová
Friss ikon
On

Törzs

A munkáltatók felé azt a felhívást intézte, hogy amennyiben lehet, akkor tegyék lehetővé az alkalmazottaik számára az otthoni munkavégzést.

Egyben minden politikai pártot felszólított arra, hogy a felelősségteljes viselkedésre buzdítsák a szimpatizánsaikat, illetve mellőzzék a tömeges polgári engedetlenségi akciókat.

Az államfő hangsúlyozta, a vírus léte vitán felül áll, és helytelenítette annak tagadását. Čaputová kiemelte, a kórházak a kapacitásuk határán vannak, a helyzet súlyos.

Richard Kollár matematikus arról beszélt, hogy a kórházak nagyon súlyos helyzete miatt a tudományos közösség tagjai olyan megoldásokat keresnek, amelyeknek köszönhetően újra ellenőrzés alá tudnák vonni a járvány terjedését. Többek között a legfertőzöttebb régiók teljes lakosságának letesztelését javasolják. Ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy mivel a központi intézkedéseket a kormány nem szigorította, ezért mindenkinek magának kell bizonyos korlátozásokat betartania.

A szakemberek szerint a halottak száma szinte biztosan növekedni fog, ezért elkerülhetetlen a szigorúbb intézkedések bevezetése.

Čaputová a járványügyi szakemberekkel találkozik

Čaputová a járványügyi szakemberekkel tárgyal

Pozsony |

Zuzana Čaputová köztársasági elnök ma több szakértővel, járványügyi szakemberrel találkozik a pozsonyi elnöki palotában.

Bevezető
Pozsony |

Zuzana Čaputová államfő szerint nem elégségesek a járványügyi intézkedések. Az egyének felelősségét hangsúlyozta. Arra kérte az embereket, a közelgő ünnepek alatt ne szervezzenek nagy családi találkozókat.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Czímer Gábor

Read More

Post Comment