Search by category:
Egyéb kategória

Remišová szerint vállalni kell a válságkezeléssel járó politikai felelősséget

Remišová szerint vállalni kell a válságkezeléssel járó politikai felelősséget
Mészáros Richárd
2020. 12. 15., k – 15:52

2020. december 15., kedd – 16:00
Veronika Remišová
Friss ikon
Off

Törzs

„Sok szakértő és elismert tudós van az országban. Kollektív válságkezelésre van szükség, és mindenkit be kell vonni, a kormányt, a szakembereket, a tudósokat, de minden egyes állampolgárt is” – mondta Remišová. Hozzátette, hogy a kormány szerdán intézkedéseket fogad el a karácsonyi időszakra. „Nem lehet tovább halogatni a dolgot, elő kell készíteni az intézkedéseket és informálni kell a lakosságot. A járványügyi bizottság szakértői kijárási korlátozás bevezetését javasolják” – mondta Remišová. Hozzátette, azt szeretné, hogy az intézkedések emberiek, ugyanakkor a kialakult helyzetnek megfelelők legyenek, hogy a lakosság felkészülhessen rájuk.

Remišová megerősítette, hogy kevés a teszt, ugyanakkor mindenki azt szorgalmazza, hogy a lakosok teszteltessék magukat. „Richard Sulík gazdasági miniszter (SaS) javaslatokat terjeszt a kormány elé” – mondta a miniszterelnök-helyettes. „Az oltás nagyon fontos, azt várjuk az európai hatóságoktól, hogy hagyják jóvá a vakcinát, és be lehessen oltani a lakosságot. Rendkívül fontos, hogy felkészültek legyünk, és megkezdhessük az egészségügyi dolgozók és a többi veszélyeztetett csoport beoltását” – mondta Remišová, és hozzátette, szerinte mindenképpen önkéntes lesz az oltás.

A miniszterelnök-helyettes azt is kijelentette, világos terv kell arra, hogy a gyerekek újra iskolába járhassanak. Úgy véli, ha a járványügyi helyzet megengedi, január 11-én visszamehetnek az iskolába a diákok.

Bevezető
Pozsony |

Olyasvalakinek kell kezelnie az országban a válsághelyzetet, aki vállalja érte a politikai felelősséget – jelentette ki Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes, beruházásokért, regionális fejlesztésekért és informatizációért felelős miniszter a keddi sajtótájékoztatón. Szerinte ennek a személynek az egyik kormánytagnak kell lennie.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment