Search by category:
Egyéb kategória

293 új fertőzött egy hét alatt a Komáromi járásban

293 új fertőzött egy hét alatt a Komáromi járásban
Vataščin Péter
2020. 12. 15., k – 16:05

2020. december 15., kedd – 17:35
Komárom
Friss ikon
Off

Törzs

A december 7-e és 13-a közötti héten a 293 pozitív eset közül 192-t PCR-, míg 101-et antigéntesztek segítségével szűrtek ki. Ebben az időszakban összesen 304 fő gyógyult meg. A komáromi kórházban jelenleg 19 beteget ápolnak Covid-fertőzéssel, közülük egy személy van lélegeztetőgépen. Érdeklődésünkre Helena Uríčková elmondta, a Komáromi járás lakosai közül az idei évben eddig két személy hunyt el közvetlenül a koronavírus okozta szövődményekbe, míg két másik embernél a halál közvetlen oka más betegség volt, ám emellett a szervezetükben kimutatták a a Covid-19 jelenlétét is. Mind a négy eset szeptemberi, valamint az októberi hónapokban történt. Ami a gócpontokat illeti, jelenleg aktív fertőzési láncot tartanak nyilván az egyik ógyallai, valamint a vágfüzesi idősotthonokban – ezen felül pedig négy-kilenc főt érintő családi járványokról tudnak Komárom, Ógyalla, Csallóközaranyos, Nagykeszi, Keszegfalva és Naszvad esetében. A RÚVZ-nál egyelőre nem tudnak semmi újat a második gútai tesztelőpontról, a szűrőállomás még mindig nem működik.

Helena Uríčková az antigénes tesztek kapcsán elmondta, azt tapasztalják, hogy ha valakinél bebizonyosodik a fertőzés, akkor az érintett személy családjából tömegesen sietnek az emberek leteszteltetni magukat, a RÚVZ epidemológusa szerint azonban ez nem szerencsés. Uríčková azt tanácsolja azoknak, akik hasonló helyzetbe kerülnek, hogy öt napig várakozzanak karanténban, ugyanis nagyjából ennyi idő kell ahhoz, hogy a vírus jelenlétét gyorstesztek segítségével is ki tudják mutatni. Többször előfordult a szakemberek tapasztalata szerint, hogy a megfertőződött, de tüneteket még nem mutató személyek a negatív gyorsteszt-eredmény birtokában megnyugodtak, majd pár nap múlva megbetegedtek.

Bevezető
Komárom |

Összesen 569 aktív koronavírusos esetet tartanak nyilván december 15-én – tájékoztatta az Új Szót Helena Uríčková, a Komáromi Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ) igazgatóhelyettese és epidemológiai osztályának vezetője.

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment