Search by category:
Egyéb kategória

Karácsonyi üzemmód a komáromi kórházban

Karácsonyi üzemmód a komáromi kórházban
Vataščin Péter
2020. 12. 15., k – 16:08

2020. december 15., kedd – 18:15
Komárom
Friss ikon
Off

Törzs

Jelentősen csökkent a koronavírussal diagnosztizált kórházi alkalmazottak száma, december 14-én már csak 13 személy volt érintett, míg ketten karanténban voltak. Miroslav Jaška kórházigazgató elmondta, múlt hét folyamán rendkívül népszerű volt az intézményükben található két mintavételi pont: az elvégzett 407 PCR-vizsgálatból 41 lett pozitív, míg 1510 személy vetette magát alá az antigénteszteknek, s közülük 66-an kapták el bizonyítottan a koronavírust. Emellett a kórház 497 dolgozóján, illetve az összes páciensükön is elvégezték a koronavírus-szűrést.

December 21-étől a komáromi intézmény átáll az ún. karácsonyi üzemmódra. „Arra törekszünk, hogy minden betegünk, akinek ezt az egészségügyi állapota megengedi, tartósan vagy ideiglenesen otthoni ápolást kapjanak. Az év legszebb ünnepkörét a hozzátartozókkal tölteni hozzájárulhat az egészségi állapot jelentős javulásához, főleg lelkileg” – fejette ki Miroslav Jaška. A kórházban maradó páciensek számára működni fog a kórház összes osztálya, de az ünnepek alatt csak akut egészséggondozásra lesz lehetőség. A sebészeti és a belgyógyászati osztályok csak fél kapacitással fognak üzemelni, az onkológiai részleg pedig december 24, és 27. között zárva tart.

A kórház mintavételi pontjai minden munkanapon fogadják az érdeklődőket reggel 8 és délután 16 óra között december 23. és 31. kivételével, amikor kizárólag PCR-tesztelésre lesz lehetőség délelőtt 11 óráig. (AGEL)

Bevezető
Komárom |

Az elmúlt hetekben tapasztalt nagyobb terhelését követően a komáromi kórház folytatja a visszaállást a rendes működési rendre, ami az ünnepek alatt azonban némileg eltér majd a megszokottól – közölte az AGEL SK Rt.

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment