Search by category:
Egyéb kategória

Putyin gratulált Bidennek a győzelemhez

Putyin gratulált Bidennek a győzelemhez
Mészáros Richárd
2020. 12. 15., k – 09:23

2020. december 15., kedd – 09:46
Vlagyimir Putyin
Friss ikon
Off

Törzs

Putyin azt követően tette meg ezt a gesztust, hogy az amerikai elektori kollégium hétfőn megerősítette Biden győzelmét a november 3-i választáson.

Joe Biden

Az elektori kollégium megerősítette Joe Biden győzelmét

Megerősítette helyi idő szerint hétfő délután Joe Biden demokrata párti elnökjelölt győzelmét az Egyesült Államok 50 államában és a fővárosban, Washingtonban összegyűlt elektori testület, amely hivatalosan megválasztja az Egyesült Államok elnökét.

Az orosz vezető sikereket kívánt a megválasztott amerikai elnöknek, és kifejezte meggyőződését, hogy a globális biztonság és stabilitás ügyében rendkívüli felelősséggel bíró Oroszország és Egyesült Államok képes lesz a nézeteltérései ellenére reálisan hozzájárulni a világban jelentkező számos probléma és kihívás megoldásához.

Putyin hozzátette, hogy ennek figyelembevételével az egyenlőség és egymás kölcsönös tiszteletben tartása elvén alapuló orosz-amerikai együttműködés megfelelne mindkét ország népe és a nemzetközi közösség érdekeinek. Kifejezte készségét a Bidennel való együttműködésre és kapcsolatfelvételre.

Bevezető

Táviratban gratulált Vlagyimir Putyin orosz államfő Joe Bidennek az amerikai elnökválasztáson elért győzelemhez – közölte kedden a Kreml sajtószolgálata.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment