Search by category:
Egyéb kategória

Gombos Norbert: A Roland Garros volt idén a legjobb tornám

Gombos Norbert: A Roland Garros volt idén a legjobb tornám
Mészáros György
2020. 12. 16., sze – 18:29

2020. december 17., csütörtök – 07:30
Gombos Norbert
Friss ikon
Off

Törzs

Gombos kiváló évet tudhat maga mögött. Pályafutása során először főtáblás volt az AusOpenen, a Roland Garroson, majd a US Openen is. Előbbin a harmadik fordulóig jutott el, ahol a későbbi elődöntős argentin Diego Schwartzman állította meg, New Yorkban pedig a második körben a horvát Marin Cilic, a 2014-es végső győztes verte. De a nádszegi származású teniszező a Grand Slameken kívül is jól teljesített, a párizsi 1000-es tornán például a világranglistán 15. belga David Goffin skalpját is megszerezte. Lukáš Klein és Andrej Martin társaságában – a tavalyi legjobb Filip Polášek nem volt a jelöltek között – így nem véletlenül zsebelte be az Év teniszezője címet a Szlovák Teniszszövetség szokásos év végi ankétján. A nádszegi származású teniszező készségesen állt rendelkezésünkre egy gyors telefonos interjúra.

Az elmúlt év teljesítményének fényében, gondolom, nem érte váratlanul az Év teniszezője-díj.

Azt nem mondanám, hogy vártam, de gondoltam rá, hogy megnyerhetem a díjat. Nagyon örülök neki! Ha otthon megnézem a trófeáimat, akkor mondhatjuk, hogy ez a szezon elég jó volt. Amire viszont egyáltalán nem számítottam, hogy én leszek a legnépszerűbb teniszező Szlovákiában. Nagyon szépen köszönöm a szurkolóknak, hogy rám szavaztak!

Minek köszönhető ez az egész éves remek szereplés? Mi volt a kulcs a jó teljesítményhez?

Jó emberek és jó edzők vannak körülöttem. A teniszedzőm, Tóth Tibor és az erőnléti edzőm, Olasz Dávid. Nélkülük nem tudnék jó szezont játszani és díjakat nyerni. Sokat dolgoztunk azon, hogy visszakerüljek a top 100-ba. Tóth Tiborral akkor kezdtem el a közös munkát, amikor a 270. voltam a világranglistán, Olasz Dávid pedig már régóta mellettem van. Azt nem akarom mondani, hogy segített a koronavírus okozta szünet, de sok olyan dolgot sikerült gyakorolnunk, amit egy normál szezon közben nem tudtunk volna. Ez is fontos volt.

Ez volt az eddigi karrierjének legsikeresebb éve?

Igen. Hiszen szinte csak a nagy tornákon tudtam pontokat szerezni, csak két challenger-tornát játszottam, és így is sikerült visszajutnom a top100-ba. Örülök annak, hogy erős ellenfelekkel tudtam játszani, és erős játékosokat győztem le. Nagy tornákon nyújtottam jó teljesítményeket, ezért ez az eddigi legjobb évem. 

Melyik idei torna volt a legkedvesebb az ön számára, amelyiken a legjobban érezte magát?

Az összes Grand Slam-tornán jól éreztem magam. Az Australian Openen életemben először főtábláztam egyéniben, csak sajnos ott már az első körben kikaptam. A US Openre ugyan a járvány miatt féltem elmenni, Amerikában akkor nagyon rossz volt a helyzet, de szerencsére minden rendben volt, a buborékot is nagyon jól megoldották. Ott megnyertem az első GS-meccsemet, ami nagy lökést adott. A legjobb eredményt pedig Párizsban a Roland Garroson értem el, ahol eljutottam a 3. körig. Ott velem volt Tóth Tibor és Olasz Dávid is, ők segítettek hozzá a jó eredményhez. A Garros a legkedvesebb nekem, sokáig jutottam, és jó ellenfeleket sikerült megvernem. Egyedül a hideg időjárással voltak gondok.

Melyik meccse volt a legemlékezetesebb?

A horvát Borna Coricot a Roland Garros első fordulójában négy játszmában vertem meg, David Goffint a párizsi 1000-es torna főtábláján. Ezt a két meccset említeném. Mindkettő megmutatta, hogy a legjobbakkal is felveszem a versenyt.

A sikerek ellenére van hiányérzete ezzel az évvel kapcsolatban?

Sajnálom, hogy nem rendezték meg a wimbledoni tornát. Nekem hiányzott.

Férfiak:
1. Gombos Norbert 210 pont
2. Lukáš Klein 56 pont
3. Andrej Martin 54 pont

Nők:
1. Anna Karolína Schmiedlová 192 pont
2. Viktória Kužmová 122 pont
3. Kristína Kučová 49 pont

Cím
A legjobbak

Bevezető

A várakozásoknak megfelelően Gombos Norbertet választotta az Év teniszezőjének a szlovák szövetség. A nőknél Anna Karolína Schmiedlová győzött.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Mészáros György

Read More

Post Comment