Search by category:
Egyéb kategória

Adventi kalendárium: Megegyezni a Jézuskával

Adventi kalendárium: Megegyezni a Jézuskával
Mészáros Richárd
2020. 12. 17., cs – 19:06

2020. december 17., csütörtök – 19:30
Adventi kalendárium
Friss ikon
Off

Törzs

A karácsonyt viszont nagyon szeretem, számomra ez a legszebb ünnep. Ez az év egyetlen időszaka, amikor egy kicsit tényleg vissza tudok venni a tempóból. Sok ajándékot készítek mindig, mert nagyon szeretek adni. Immár tizedik éve, hogy Tomi Kid „megegyezikˮ a Jézuskával, és több családot is meglátogat: olyan családokon próbálok segíteni minden évben, akik nem engedhetik meg maguknak az ajándékozást. Ilyenkor a legközelebbi barátaimmal útra kelek és meglátogatjuk őket.

Odahaza is a Jézuskára bízzuk az ajándékozást: fiam, Krisztián már kilencéves, de még levelet írunk a Jézuskának, próbáljuk őt abban a hitben tartani, hogy ő hozza az ajándékokat. Persze ahogy múlik az idő, ez egyre nehezebb, hiszen az iskolában már több gyerek mondogatja, hogy a Jézuska nem létezik. Én még szocis gyerek vagyok, kiskoromban más volt a karácsony. Például emlékszem, amikor gyerek voltam, mindig jött egy bácsi a fényképezőgépével, leült elé a család, és ő lefotózott minket. Ma ez csak egy kattintás a mobilon, és el van intézve.

A karácsonyi ételeket nagyon szeretem, édesanyám mindig süt dióskarikát és készít káposztát, míg a feleségem a halat és a többi húsételt készíti el. Túlzás nélkül állíthatom, hogy ilyenkor nem csak a hűtőnk, hanem az egész spájz tele van ennivalóval.

Az élő karácsonyfa híve vagyok, nagyon szeretem az illatát. A feleségem, Dominika inkább a műfára voksolt a környezetvédelem jegyében, így végül Krisztián döntött, aki azt mondta, ne bántsuk a természetet. Így lett az idén műkarácsonyfánk. Egyébként  a taksonyi akadémián is áll már egy fa, igyekszem oda is karácsonyi hangulatot varázsolni. Ott már járt a Mikulás is, hogy megörvendeztesse a gyerekeket. Kicsit furcsa, hogy a korlátozások miatt még ezt is kihívás volt megszervezni, de hát mit lehet tenni.

Igazán élvezem az évnek ezt az időszakát. Mindig nagyon jó érzés együtt lenni, jókat enni, különösen élvezem a karácsonyfa és a házunk feldíszítését. 

Kovács Tamás (Tomi Kid),
korábbi profi bokszoló, a Szlovák Ökölvívó-szövetség elnöke

Bevezető

Tudni kell rólam, hogy csak nagyon nehezen tudok lelassulni. Mindig mozgásban vagyok és rengeteg projekten dolgozom, nehéz engem visszatartani. 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment